Hlavní obsah

V Bulharsku změnili formát fotbalové ligy a v červnu začnou hrát

Praha

Bulharská fotbalová liga, kterou vede obhájce titulu Ludogorec Razgrad českého trenéra Pavla Vrby, bude po pauze zaviněné pandemií koronaviru znovu pokračovat 5. června. Hrát se bude bez diváků a také ve zkráceném formátu, aby dokončení soutěže trvalo pouze měsíc.

Foto: ludogorets.com

Trenér Pavel Vrba vede bulharský Ludogorec

Článek

Bulharský svaz rozhodl, že kluby dohrají zbývající dvě kola základní části a poté bude následovat zkrácená nadstavba. V šestičlenné skupině o titul a ve dvou čtyřčlenných skupinách o udržení se odehraje pouze pět kol místo původně plánovaných deseti. Sezona skončí 11. července a nový ročník odstartuje Superpohárem o dva týdny později.

Bulharská liga byla kvůli nákaze covid-19 přerušena v polovině března. Razgrad, který bývalý kouč Plzně a české reprezentace Vrba převzal loni v prosinci, vede tabulku základní části o devět bodů před Levski Sofia, Lokomotivem Plovdiv a CSKA Sofia.

Bulharské kluby dostaly od příštího týdne povolení k přípravě za přísných hygienických opatření, která budou provázet i obnovení soutěže. Lékařská komise svazu také doporučila občerstvovací přestávky v průběhu obou poločasů a týmy by měly mít k dispozici o jedno střídání navíc.

Reklama

Související témata: