Hlavní obsah

Imaginární zápas týmu ze čtvrté ligy přilákal 182 tisíc fanoušků

Lipsko

Přes 182 tisíc lidí si zakoupilo vstupenky na imaginární zápas fotbalistů Lokomotivy Lipsko ze čtvrté německé ligy proti "neviditelnému soupeři". Každý za lístek zaplatil jedno euro, výtěžek má kdysi slavnému východoněmeckému klubu pomoci vyřešit existenční potíže po zastavení soutěží kvůli koronaviru.

Foto: Sport.cz

Přes 182 tisíc lidí si zakoupilo vstupenky na imaginární zápas fotbalistů Lokomotivy Lipsko ze čtvrté německé ligy proti "neviditelnému soupeři".

Článek

O virtuální utkání Lokomotivy, která se v roce 1987 probojovala do finále Poháru vítězů pohárů, měli zájem fanoušci z nejrůznějších koutů světa. Klub díky nim získal 182.612 eur (téměř pět milionů korun).

Už na konci dubna příznivci virtuálně překonali evropský návštěvnický rekord. Nejvíce lidí na opravdové fotbalové utkání přišlo v Evropě v roce 1937, kdy v Glasgow sledovalo duel Skotska s Anglií 149 547 diváků.

Akce skončila v pátek a klub zároveň oznámil, že imaginární zápas vyhrál 5:0. "Zcela ohromení hosté to v poločase vzdali," uvedla Lokomotiva.

Reklama

Související témata: