Hlavní obsah

Rivalové jsou kompletní. Slavia bere zpátky virtuosa, Sparta sáhla do Itálie

Aktualizováno

Velká bitva se blíží, soupisky jsou kompletní. Jako poslední oba soupeři doplnili kategorii svých bývalých hráčů. Dalšími aktéry virtuálního derby pražských „S“ bude Juraj Kucka za Spartu a Tomáš Jablonský za Slavii. Nesmiřitelní rivalové hodlají překonat historicky nejvyšší návštěvu 50 105 diváků na derby v roce 1965. Výtěžek poputuje zdravotním sestřičkám. Derby nebude jen symbolické, v neděli 10. května dojde na zápasy ve FIFA 20.

Foto: Sparta.cz

Juraj Kucka (uprostřed) přivádí sparťany vymóděné v supermanovských tričkách na mistrovskou plavbu parníkem.

Článek
Fotogalerie

Poslední muži ze soupisek mají rozhodně něco do sebe. Obránce Tomáš Jablonský je nadaný nejen fotbalově, ale také hudebně. Na plesu Slavie klidně usedl za klávesy a vystoupil s vlastní produkcí.

Paradoxem je, že Jablonský momentálně hraje za Vyšehrad. V druholigovém klubu je registrován i herec Jakub Štáfek, který bude ve virtuálním derby hájit rudý dres.

Sparta pak sáhla do italské Parmy pro slovenského internacionála. Juraj Kucka se během dvou let na Letné prezentoval jako nezdolný bojovník. Získal tady mistrovský titul a svým gólem v Palermu zajistil postup ze základní skupiny Evropské ligy, který pak vedl k památným bitvám s Liverpoolem.

Oba posledně nominovaní borci nejsou ve hře FIFA žádní profíci.

Nevídaná situace v Itálii

„Úplně zkušený hráč FIFA nejsem a doufám, že neudělám nějakou ostudu. Zkusím ze sebe vymáčknout vše, co jde. Jsem spíše útočný typ, bránit moc neumím, dozadu je to z mé strany nula. Hru založím na fyzické síle Slavie a jednoduchosti, pokusím se hodně střílet a samozřejmě vyhrát," usmívá se pro klubový web svoji strategii zkušený ligový fotbalista, který povinnou karanténu tráví se svojí malou dcerkou.

„Jsem táta, tak musím být doma, pokusím se jí obléknout do slávistického, aby také fandila. Má teprve rok a tři měsíce a nemá zatím moc rozum, tak doufám, že nebude brečet a vyvíjet na mě větší tlak, než kdybych hrál ze studia," kření se Jablonský, který utkání odehraje ze svého bydliště.

"Moc dobře na tom s FIFA nejsem, sem tam si zahraju, ale Playstation už moc nezapomínám. Teď v karanténě tomu dám o trochu víc, ale jinak moc ne. S dětmi na to prostor není, ale když je čas, tak zkusím nějakou střílečkou nebo teď FIFA. Nejsem nejlepší hráč, ale pobiju se," slibuje také Kucka.

Záložník Parmy byl od začátku pandemie v Itálii. "Strašně rychle se to rozběhlo, nejdřív všichni chodili venku a karanténa nebyla. Bleskově se to kvůli tomu rozšíiřílo, nepovedlo se nákazu zpomalit. Člověk pořád nemůže ven, z okna vidíte, že město je úplně prázdné. Někoho potkáte maximálně v obchodě. Je to nevídané," líčí slovenský reprezentant.

Kompletní soupisky pro virtuální derby
SpartaSlavia
Současní hráči
Adam HložekLukáš Provod
Adam KarabecPetar Musa
Bývalí hráči
Jiří KladrubskýAlex Král
Juraj KuckaTomáš Jablonský
Slavní fanoušci
David NovotnýVojtěch Kotek
Jakub ŠtáfekBen Cristovao
Profesionální hráči
Jan „The Johny“ HradilŠtěpán „Riijk“ Sobocki
Jan „Emerickson“ KrupičkaMartin „Kobby“ Strnad

Reklama