Hlavní obsah

Fanoušci chtějí bojkotovat zápas slovenských fotbalistů

BRATISLAVA

Fotbaloví fanoušci na Slovensku se rozhodli bojovat s domácím svazem. Minimálně deset fanklubů hodlá bojkotovat středeční přátelský zápas národního týmu s Lichtenštejnskem. Iniciátorům akce se nelíbí, že na stadionech panují "nedůstojné podmínky pro fanoušky a špatná organizace". Nespokojení jsou i s tím, jak svaz zachází s televizními právy.

Článek

"Přímý vliv na návštěvy při ligových zápasech mají i nevyjasněné vztahy okolo televizních práv a přímé přenosy. Některé kluby hrají před kamerami téměř v každém kole a jejich příznivci se musí přizpůsobovat nesmyslným vysílacím časům, které vůbec nereflektují na klimatické podmínky a požadavky fanoušků," stojí v prohlášení zástupců fanklubů.

K bojkotu je vedl i nedávný ligový zápas mezi Dunajskou Stredou a Slovanem Bratislava, po kterém muselo být v důsledku řádění fanoušků ošetřeno v nemocnici sedm příznivců. "Svaz to samozřejmě vyřešil po svém: svalil vinu na organizátory a jako Pilát si od toho umyl ruce, které však ve skutečnosti má umazané on. Kdo jiný můžu na Slovensku udělovat licence na ligu? Pokud Dunajská Streda nesplňovala podmínky pro licenci a svaz o tom věděl, tak za to nese odpovědnost," tvrdí fanoušci podepsaní pod prohlášením.

Na problémy na stadionech chtějí upozornit svou neúčastí na mediálně sledovaném reprezentačním zápase. K absenci vyzývají i další fanoušky. "Je na čase, aby veřejnost, média a státní orgány pochopily, že situace ve slovenském fotbale je vážná."

Reklama

Související témata: