Hlavní obsah

Pohár ČMFS získali futsalisté Chrudimi, ve finále smetli Liberec

CHRUDIM

Futsalisté Chrudimi podruhé vyhráli Pohár ČMFS. Ve finále 14. ročníku pohárové soutěže v úterý favorizovaný ligový mistr využil výhody domácího prostředí a deklasoval divizní Alfu Liberec 9:4. Trofej získali Chrudimští po třech letech.

Článek

Severočeši sice dlouhé roky hráli nejvyšší soutěž a v roce 2002 dokonce vybojovali Pohár ČMFS, jejich letošní cesta až do finále však byla velmi nečekaná. Tým z třetí ligy totiž dokázal vyřadit i dva velmi kvalitní prvoligové soupeře - Benago a Eco Investment.

Na chrudimském zimním stadiónu však v úterý od počátku kraloval domácí Era-Pack, čtyřnásobný ligový mistr, který letos v nejvyšší soutěži ještě neztratil ani bod. Liberec dokázal pouze vyrovnat ve 4. minutě na 1:1, ale favorit se během následujících sedmi minut trefil čtyřikrát a po změně stran přidal ještě další čtyři branky. Hattrick si připsal reprezentant Lukáš Rešetár.

Era-Pack Chrudim - Alfa Liberec 9:4 (5:1)
Branky: 5., 8. a 28. Rešetár, 25. a 29. Kroulík, 3. Sluka, 4. Popelka, 11. Mikan, 27. Kopecký - 29. a 34. Salák, 4. Kuželka, 35. Procházka. Rozhodčí: Czene, Venc. Diváci: 510.

Reklama