Hlavní obsah

Hráčská unie fotbalové MLS souhlasila s celoplošným snížením mezd

Hráčská asociace severoamerické fotbalové ligy MLS se za účelem zmírnění ekonomických následků koronavirové krize dohodla na snížení platů a týmových a individuálních bonusů napříč všemi kluby. Souhlasila také s návrhem na letní restart soutěže v Orlandu na Floridě. Návrh hráčské unie nyní čeká na schválení majitelů.

Foto: Archiv Zdeňka Ondráška

Zdeněk Ondrášek vstupuje do zápasu s Coloradem, v němž přihrál Hollingsheadovi na vítězný gól na 2:1.

Článek

Kvůli pandemii koronaviru byla sezona MLS přerušena 12. března. Všechna mužstva stihla do té doby odehrát pouze dva zápasy. V obou z nich skóroval za Dallas český reprezentant Zdeněk Ondrášek.

Fotbalisté MLS mohou od minulého čtvrtka trénovat v klubových centrech v menších skupinkách. Vedení soutěže v rámci uvolňování opatření proti koronaviru umožnilo hráčům připravovat se maximálně po šesti při dodržení potřebných rozestupů s tím, že účast je dobrovolná a musí splňovat požadavky místních úřadů.

Vedení soutěže zvažuje, jak sezonu restartovat. Jednou z možností je i rozehrání ligy v Orlandu na Floridě v komplexu, který je součástí Disney Worldu. Tam by mohlo všech 26 klubů využít 17 hřišť a trénovat i hrát bez diváků.

Reklama

Související témata: