Hlavní obsah

Budějovice prohrály v přípravě s druholigovým Hradcem Králové

PRAHA

Fotbalisté Českých Budějovic podlehli v úvodním přípravném utkání před jarní sezónou druholigovému Hradci Králové 0:2. Jihočeši se na umělé trávě na pražském Vyšehradě představili v hodně kombinované sestavě a doplatili na únavu z kondiční přípravy a soustředění ve Frymburku.

Článek

"První poločas byl z naší strany špatný a ukázalo se, že někteří hráči mají po těžké kondiční přípravě těžké nohy. Ve druhém poločase oživili hru kluci z béčka a celkově byl náš výkon živější," uvedl po zápase českobudějovický kouč Pavel Tobiáš, jenž ve středu postavil především mladé hráče.

Poprvé se v dresu Dynama představili osmnáctiletý talentovaný útočník Adam Klavík a bek Martin Uvíra, který je na testech z Opavy. Hradečtí pro změnu zkoušeli dva českobudějovické hráče Michala Máchu a Michala Skopalíka.

Fotbalisté Zlína porazili Karvinou 2:1

Fotbalisté Tescomy Zlín porazili v přípravném utkání po zlepšeném výkonu po změně stran druholigovou Karvinou 2:1. Trenér posledního týmu nejvyšší soutěže Ladislav Minář postavil do každého poločasu jiný tým.

V první části za vytrvalého sněžení na obtížném terénu diktovala tempo Karviná, která těžila z chytré hry Slončíka a v 11. minutě se ujala vedení. Do rychlého útoku se dostal po pravé straně Juroszek, jenž chytře obstřelil brankáře Kořínka.

Po přestávce už získali fotbalisté Zlína územní převahu. Po úniku Musila se podařilo v 52. minutě Kroupovi hlavou vyrovnat a o sedm minut později po obdobné akci Vyskočila dal volný Motal levačkou vítěznou branku. "Sníh se projevil na kvalitě hry. Ve druhém poločase, kdy se už soupeři nedařilo ve středu pole, jsme se prosadili výrazněji," řekl ČTK sekretář zlínského klubu Petr Klhůfek.

Další přípravné utkání sehrají fotbalisté Zlína v sobotu od 10:30 opět v Luhačovicích proti Mutěnicím.

Dynamo České Budějovice - Hradec Králové 0:2 (0:1)
Branky: 32. Kaufman, 63. Zinke. Diváci: 30.
Sestava Č. Budějovic: Kučera (46. Křížek) - Uvíra, Laurinc (46. Bambule), Žižka, Leština - Nitrianský (46. Hudson), Bakala, Hílek (46. Rakovan), Jasanský - Stráský (46. Klavík), Svátek (46. Plichta).
Tescoma Zlín - Karviná 2:1 (0:1)
Branky: 52. Kroupa, 59. Motal - 11. Juroszek.
Sestava Zlína:
I. poločas: Kořínek - Pazdera, Čelůstka, Zbožínek, Jurkič - Šmahaj, Dostálek, Elšík, Pulkert - Bača, Žůrek.
II. poločas: Kořínek - Malcharek, Kroča, Malý, Kašpar - Musil, Motal, Rýdel, Lukaštík - Kroupa, Vyskočil.

Reklama

Související témata: