Hlavní obsah

VIDEO: Smrt si našla dva policisty pod spadlou tribunou v Paraguayi

PRAHA

Dva policisté zahynuli poté, se na ně v Asunciónu zřítila část tribuny paraguayského národního fotbalového stadiónu Defensores del Chaco. Tam bylo padající tribunou zasaženo ještě pět dalších policistů, kteří utrpěli zranění. Informaci v pondělí potvrdil předseda paraguayského fotbalového svazu.

Článek

Tragická událost se stala v neděli, když na sedm příslušníků police spadla část tribuny během amatérského zápasu, jenž se na stadiónu v té době odehrával. Defensores del Chaco slouží pro většinu domácích zápasů paraguayského národního týmu, stejně tak jako se na něm konají utkání Poháru osvoboditelů.

„Část konstrukce se uvolnila a spadla na sedm uniformovaných policistů, kteří stáli zhruba deset až dvanáct metrů pod ní,“ řekl na ESPN šéf paraguayské policie Viviano Machado. „Jsme zdrceni dvěma ztracenými životy našich kolegů, kteří plnili své pracovní povinnosti,“ dodal.

Stadión navíc patřil k těm, které byly během paraguayského pořádání mistrovství Ameriky v roce 1999 nejvíce vytěžovány. „Defensores podstupuje pravidelně kontroly a údržby vycházející z reglementu FIFA,“ řekl předseda paraguayského fotbalového svazu Juan Angel Napout. „Bohužel se nyní stala takováto událost,“ dodal Napout s tím, že start domácí ligy, který měl startovat v neděli, se odloží.

Stadión Defensores je navíc jediným, který FIFA schválila pro domácí zápasy národnímu týmu Paraguaye. Ten má své nejbližší kvalifikační utkání o postup na MS odehrát 6. června proti Chile.

Reklama

Související témata: