Hlavní obsah

VIDEO: Svět na internetu poznává nového Zidaneho, je mu šest let

PRAHA

Je mu šest let, žije v Alžírsku a zajímají se o něj největší evropské fotbalové kluby. To je Madin Mohammed, jeden z největších fotbalových talentů. Mohammed je přirovnáván k novému Zidanemu, a to nejenom pro svůj alžírský původ.

Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Zinedine Zidane (vlevo) a Ronaldo před výkopem charitativního utkání. Ilustrační foto.

Článek

Jako jeden z prvních na zázračný talent upozornil britský deník The Sun. Od té doby video na internetu shlédlo přes milión diváků. Byli mezi nimi i hledači talentů z Chelsea a Realu Madrid.

„Je to úžasný talent. Hraje každý den a má pro fotbal skvělé předpoklady,“ citovala webová stránka televizní stanice Eurosport trenéra Christiana Lazaouia, který nadějného hráče trénuje v místním klubu Roubaix.

Na zveřejněném videu je vidět, že si mladičký Madin s míčem rozumí. Několikrát dokonce použije i právě známou „zidanovskou“ kličku. Od Ronaldinha se naučil také jeden z triků, kdy si nechá míč ze vzduchu upadnout na nárt, rychle jej však nakopne do druhého směru, čímž protihráče zmate.

Podobnost mladého Alžířana se Zidanem je zjevná. Známý Francouz se narodil v Marseille alžírským rodičům a do tří let v Alžírsku žil. Svou úžasnou kariéru zakončil nezapomenutelnou „hlavičkou“ do italského obránce Marca Materazziho ve finále mistrovství světa 2006.

Reklama