Hlavní obsah

VIDEO: Španělský kanonýr Torres přepsal hattrickem historii

RUSTENBURG/ PRAHA

Hned první zápas fotbalového Poháru FIFA v Jihoafrické republice stačil španělskému kanonýrovi Fernando Torresovi, aby přepsal historii. Jak samotného turnaje, jenž se letos koná poosmé a je vlastně generálkou na světový šampionátu v Jižní Africe v příštím roce, tak i španělské reprezentace.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Fernando Torres (vlevo) oslavuje s Davidem Villou svůj hattrick.

Článek

V zahajovacím duelu  Španělů v Poháru  FIFA proti Novém Zélandu byl pětadvacetiletý legionář z Liverpoolu Fernando Torres při mimořádné střelecké chuti. Novozélandskému gólmanovi Mossovi nasázel během pouhých jedenácti minut hattrick, což se v historii tohoto turnaje ještě nikdy nikomu nepovedlo. Přitom Pohár FIFA se hraje již od roku 1992 a letos je na programu už osmý ročník.

Torres vletěl do zápasu s Novým Zélandem jako parní válec, který sám za jedenáct minut přejel Novozélanďany. První gól vstřelil hned v 6. minutě, druhý přidal ve 14. minutě a třetí připojil o tři minuty později.

Vyrovnal tím i teprve pár dnů starý rekord španělské fotbalové reprezentace, který vytvořil v přátelském utkání proti Azerbajdžánu David Villa. Ten cestou na Pohár FIFA nastřílel v Baku hattrick také během jedenácti minut a zařídil tak vítězství Španělů 6:0. A ještě jeden rekord Torres má - v prvních dvaceti minutách se mu podařilo docílit hattricku rychleji, než někdejšímu vyhlášenému španělskému střelci Rubiovi. Ten na něho před osmdesáti lety v roce 1929 v zápase proti Portugalcům potřeboval celých dvacet minut.

Pro Torrese šlo o druhý hattrick v dresu Španělska - prvního dosáhl v kvalifikaci o postup na MS 2006 v říjnu 2005 proti San Marinu.

Mimochodem - po výhře nad Novým Zélandem má i španělská reprezentace na dosah jeden rekord. Šňůru zápasu bez porážky totiž natáhla už na 33 utkání, což je pochopitelně evropský rekord. A navíc - a jen dva duely dělí úřadující mistry Evropy, aby vyrovnali světový rekord Bezilců, kteří neprohráli 35 zápasů v řadě.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články