Hlavní obsah

Oba finalisté brazilské ligy porušili protikoronavirová opatření

Sao Paulo

Oběma finalistům brazilské fotbalové ligy ve státu Sao Paulo hrozí trest za porušení protikoronavirových opatření. Zatímco zástupci Corinthians odmítli další testy, hráči Palmeiras zase mohli po každém zápase odjet domů. Obojí odporuje protokolu, který v rámci šíření covidu-19 zavedl tamní fotbalový svaz. Chování Corinthians i Palmeiras kritizovali fanoušci obou klubů.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Oběma finalistům brazilské fotbalové ligy ve státu Sao Paulo hrozí trest za porušení protikoronavirových opatření. (ilustrační foto)

Článek

Corinthians uvedli, že už byli testováni dvakrát a k další vlně nebyli vyzváni, neboť poslední dva týdny strávili na rozdíl od svého finálového soupeře v izolaci ve svém tréninkovém středisku. Zástupci svazu později oznámili, že Corinthians musí podstoupit testy až před sobotní odvetou, zatímco Palmeiras už před středečním úvodním finále.

Příští týden se v Brazílii s tříměsíčním zpožděním rozběhne celostátní liga, která se bude hrát až do února. S více než 94 tisíci úmrtími a 2,7 miliony nakažených koronavirem patří Brazílie k nejpostiženějším zemím světa.

Reklama

Související témata: