Hlavní obsah

Ve Skotsku odložili hned v úvodu ligové sezony zápas kvůli nákaze

Aktualizováno

Skotskou fotbalovou ligu hned v úvodu sezony zasáhl koronavirus. Kvůli nákaze v týmu Aberdeenu byl odložen jeho sobotní zápas druhého kola na hřišti St. Johnstone. Fotbalisté se nakazili při sobotní návštěvě baru, která odporuje vládním pokynům, které se kluby zavázaly dodržovat.

Foto: Pool, Reuters

kotskou fotbalovou ligu hned v úvodu sezony zasáhl koronavirus. (ilustrační foto)

Článek

Aberdeen už ve čtvrtek informoval, že dva jeho fotbalisté byli pozitivně testováni na covid-19 a dalších šest šlo do domácí izolace. Přesto klub očekával, že se sobotní utkání odehraje, ale po dnešní výzvě skotského ministerstva zdravotnictví byl duel odložen. Aberdeen uvedl, že vyšetří okolnosti, které mohly vést k nakažení hráčů.

"Snažím se být diplomatická, ale tahle situace mě opravdu vytočila, protože k ní nemělo dojít," řekla skotská premiérka Nicola Sturgeonová. "Vláda se obrátí na všechny kapitány a trenéry, aby zdůraznila, jak důležité je dodržovat pokyny," dodala.

Minulá sezona skotské ligy byla kvůli pandemii koronaviru v květnu předčasně ukončena a nový ročník začal jako v jedné z prvních soutěží v Evropě minulý týden. Aberdeen v úvodním kole podlehl 0:1 Glasgow Rangers.

"Rozhodnutí povolit fotbalové zápasy se nerodilo lehce. Nakonec jsme se rozhodli dát zelenou, protože vytvoření pravidel i jejich schválení stálo hodně úsilí. Pokud se ale nebudou dodržovat, tak tu končí veškerý rozum. Snad si z toho všichni vezmou ponaučení," prohlásila Sturgeonová.

Reklama

Související témata: