Hlavní obsah

Máš rád luxus, vyváženou stravu a uznání? Pak musíš být rozhodčím! láká vtipné video

Jako by doba nebyla už tak dost složitá, český fotbal dohnal další velký problém. Nedostatek rozhodčích na všech úrovních. Chybí jich téměř tři tisíce. Proto se Fotbalová asociace České republiky (FAČR) rozhodla odstartovat kampaň Chci pískat! Jejím cílem je oslovit sportovně založené nadšence, kteří mají fotbal v srdci a chtějí mu pomoci v nové roli. Pomoci má i vtipné video, které si můžete prohlédnout.

FAČR odstartovala kampaň Chci pískat!Video: FAČR

 
Článek

Budík nastavený na 6:15, sprcha v kabinách nefunguje, za odměnu je nachystána klobása s pivem. A všichni vám nadávají, hráči na hřišti, celé osazenstvo laviček i rozvášnění diváci.

Kdo má pro strach uděláno a fotbal miluje, je na správném místě. Stane se rozhodčím...

Nadsázka popisuje situaci, která soutěže trápí. V České republice aktuálně funguje 4020 fotbalových rozhodčích na všech úrovních, od první ligy až po poslední třídy v okresech. Ideální stav je šest až sedm tisíc, takže tři tisíce jich chybí.

Získat nové arbitry má kampaň Chci pískat!

„Rozhodčí jsou součástí fotbalu, bez nich se neobejde, bez nich prostě nemůžeme hrát. A v současné době jich máme málo," apeluje šéf fotbalové asociace Martin Malík.

Oslovit chce třeba bývalé hráče.

„Naším cílem je posílit řady rozhodčích a vytvořit novou generaci sudích. Investovat do jejich rozvoje a pomoci jim v jejich postupu v rámci soutěží. Hledáme sportovně založené nadšence, kteří mají fotbal pod kůží a chtějí být jeho součástí. Pokud nemůžete fotbal z nějakých důvodů hrát, tohle je cesta, jak u něj zůstat," láká zájemce Malík.

Veškeré informace o náborové kampani lze najít na webu chcipiskat.cz.

Reklama

Související témata: