Hlavní obsah

Neuvěřitelná kuriozita. Polský fotbalový klub má 23 hráčů s příjmením Furgala

Varšava/Praha

Amatérský klub LKS Graniczni Krowica z východu Polska nemusí patřit k těm nejlepším nebo nejstarším, jedním se však od ostatních odlišuje. Má 23 hráčů s příjmením Furgala, píše agentura AFP.

Foto: Sport.cz

Týmové foto LKS Graniczni Krowica.

Článek

"Myslím, že máme celkem 23 Furgalů, ale musel bych to ověřit, protože i já jsem zmatený," připustil Henryk Nizierski, hráč, trenér i šéf klubu ve vsi Krowica Holodowska u hranice Polska s Ukrajinou. Řekl, že na zápasech se obvykle sejde pět nebo šest hráčů s příjmením Furgala. "Ze samotných Furgalů bych celý tým poskládat dokázal, ale to nikdy nedělám, protože máme lepší hráče a jde nám o vítězství," řekl Nizierski, jehož dědeček z matčiny strany se také jmenoval Furgala.

Čtyři z Furgalů hrajících za LKS Graniczni Krowica jsou bratři, kteří mají v týmu ještě dva bratrance. Jinak prý nositelé stejného příjmení příbuzní nejsou. Celou situaci komplikuje i to, že několik Furgalů má stejné křestní jméno, rozlišují je tak pomocí dat narození a přezdívek. "Třeba Tomasze Furgaly máme dva - jednomu říkáme Tomo, druhému Fofo," uvedl Nizierski s úsměvem.

V přibližně 38milionovém Polsku žije podle statistik jen 839 mužů s příjmením Furgala, většina z nich v regionu na jihovýchodě země. V zemi je skoro 5000 příjmení, která se vyskytují častěji.

Reklama

Související témata: