Hlavní obsah

Bývalý sparťan loupil na Slovensku, i Francii dává Lustrigól na frak

Nitra

Přišel s všeříkající přezdívkou Lustrigól. Příliš ji nepotvrdil, v české lize strávil jen kalendářní rok 2006. Stihl 25 ligových zápasů a dal v nich 5 gólů. Jelikož však švýcarský útočník Mauro Lustrinelli zasáhl do dvou sezon, má ve svém životopise jeden mistrovský titul a dva České poháry, které s fotbalovou Spartou získal. Dnes 44letý internacionál se po skončení kariéry vydal na trenérskou dráhu. Momentálně úspěšně, švýcarskou reprezentaci do 21 let táhne k postupu na mistrovství Evropy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Útočník Sparty Praha Mauro Lustrinelli oslavuje během utkání v Olomouci hraného 15. dubna 2006.

Článek
Fotogalerie

Zápas slovenské jedenadvacítky se švýcarskou v Nitře asi českému fanouškovi moc neříkal. Ovšem jen do chvíle, než na televizní obrazovce zaregistroval fešáka před lavičkou Švýcarů.

Trenér v dobře padnoucím saku je nějaký povědomý... Ano, Mauro Lustrinelli, bývalý útočník pražské Sparty, kam přišel z Thunu.

V rudém dresu strávil rok 2006, pak se vrátil do Švýcarska. Kariéru končil v Thunu, kde se v roce 2012 stal asistentem.

Od roku 2018 vede reprezentaci do 21 let. A úspěšně. Přestože jeho chlapci na Slovensku prohrávali 0:1 a dohrávali bez jednoho vyloučeného, i o deseti domácí zatlačili a v závěru skóre otočili. Po vítězství 2:1 dál vedou s plným bodovým ziskem 2. kvalifikační skupinu, na záda se jim dívá i silná Francie. Minulý pátek Švýcaři doma porazili Slováky jasně 4:1.

„Jsme teprve za polovinou naší skupiny. Zatím jsem samozřejmě velmi spokojený. Ve zbývajících čtyřech utkáních chceme pokračovat v naší vítězné sérii," libuje si Lustrinelli.

„Je důležité, abychom zůstali soustředění a hladoví. A ukázali hrdost a radost, že můžeme hrát v reprezentačním dresu pro naši zemi," dodává bývalý sparťan.

Reklama

Související témata: