Hlavní obsah

Neymar podepsal dlouhodobou smlouvu s firmou Puma

Hvězdný brazilský fotbalista Neymar se po ukončení spolupráce s firmou Nike stal novou tváří značky Puma. Německý výrobce sportovního oblečení a potřeb dnes informoval o tom, že s osmadvacetiletým útočníkem Paris St. Germain podepsal dlouhodobou smlouvu. Délku kontraktu ani další detaily nezveřejnil.

Foto: David Ramos, ČTK/AP

Neymar během tréninku v Lisabonu, kde se odehraje finále Ligy mistrů.

Článek

"Je fantastické, že se Neymar stal členem rodiny Puma," uvedl výkonný ředitel společnosti Björn Gulden. "Je to jeden z nejlepších hráčů světa a má neuvěřitelný vliv na fotbal a mladé lidi. Nemůžu se dočkat naší spolupráce na hřišti i mimo něj," dodal.

Neymar měl smlouvu s Nike od třinácti let. Posléze se z něj stal jeden z nejlépe placených sportovců světa a před třemi lety z něj Paris St. Germain udělal nejdražšího fotbalistu planety, když za něj zaplatil Barceloně 222 milionů eur (zhruba 5,9 miliardy korun).

Podle médií měla Neymarova smlouva s Nike, jež fotbalistovi zaručovala 105 milionů dolarů (zhruba 2,4 miliardy korun) za jedenáct let, vypršet až příští rok. Obě strany se však při jednání o jejím prodloužení údajně rozcházely ve finančních podmínkách.

Reklama

Související témata: