Hlavní obsah

Nizozemskou fotbalovou reprezentaci po Koemanovi povede De Boer

Amsterdam/Praha

Nizozemskou fotbalovou reprezentaci povede po Ronaldu Koemanovi, jenž odešel do Barcelony, jiný bývalý slavný hráč Frank de Boer. Padesátiletý trenér podepsal smlouvu do mistrovství světa v Kataru 2022.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Frank de Boer povede reprezentaci Nizozemska.

Článek

Někdejší tvrdý obránce De Boer už působil jako asistent Berta van Marwijka u týmu, jenž na mistrovství světa v JAR 2010 postoupil do finále. Sám v reprezentaci odehrál 112 zápasů, dlouhá léta také v mužstvu se svým dvojčetem Ronaldem.

Jako hlavní kouč De Boer působil od roku 2010 úspěšně v Ajaxu Amsterodam, v němž sbíral úspěchy už během aktivní kariéry. Poté absolvoval krátká nevydařená angažmá v Interu Milán a Crystalu Palace, odkud byl brzy odvolán. Naposledy trénoval Atlantu United, kde před dvěma měsíci skončil kvůli špatným výsledkům po restartu MLS po koronavirové pauze.

De Boerův bývalý spoluhráč z reprezentace a Barcelony Koeman nizozemský národní tým pozvedl a postoupil s ním na mistrovství Evropy, jež bylo kvůli šíření covidu-19 přesunuto z letoška na příští rok. Před měsícem se Koeman stal trenérem Barcelony.

Prvním De Boerovým zápasem u reprezentace bude 7. října přípravný duel proti Mexiku v Amsterodamu.

Reklama

Související témata: