Hlavní obsah

Kadlec patří do Top 10 fotbalistů světa do 18 let, píší v Německu

PRAHA

Fotbalový útočník Sparty Václav Kadlec patří mezi deset nejlepších fotbalistů světa do osmnácti let, alespoň to tvrdí německý server Sportbild.de. Českého reprezentačního forvarda zařadil nedávno také španělský magazín Don Balon mezi stovku největších fotbalových talentů světa.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Takhle Václav Kadlec (uprostřed) slavil svůj první reprezentační gól

Článek

„Češi mají ve Václavu Kadlecovi opět velký ofenzivní talent. Zatím ještě hraje doma za Spartu Praha, kde patří do základní jedenáctky a pro brankáře soupeře je extrémně nebezpečný,“ píše Sportbild.

Dále uvádí Kadlecovu tržní cenu, kterou server Transfermarkt.de vyčíslil na 2,2 milionu eur. Kadlec na sebe na evropské scéně v poslední době upoutal pozornost především gólem v Evropské lize do sítě Palerma a také brankou při své premiéře v seniorské reprezentaci proti Lichtenštejnsku.

Vedle sparťanského útočníka zařadil Sportbild mezi deset nejlepších fotbalistů světa do osmnácti let například také záložníka Arsenalu Jacka Wilsherea, jehož hodnota je podle Transfermarkt.de téměř dvojnásobná oproti Kadlecovi.

Jako jednoznačně nejdražšího fotbalistu z Top 10 v této věkové kategorii uvádí server brazilského útočníka Neymara z FC Santos, jehož cena se má pohybovat okolo 14 milionů eur.

Do desítky nejlepších pak server zařadil také Phila Jonese z Boltonu, Davida Alabu z Bayernu, Maria Götze z Dortmundu, Jona Aurtenetxe z Bilbaa,  Philippe Coutinha z Interu, Nassima Ben Khalifu z Wolfsburgu a Christiana Eriksena z Ajaxu.

Reklama