Hlavní obsah

Závěr jsme nezvládli, uznal Rada po prohře s Ústím

Fotbalisté Liberce neúspěšně vkročili do Tipsport ligy, když v děčínské skupině v úterním podvečeru inkasovali v poslední čtvrthodině dva góly z pokutových kopů. Předtím vedli 1:0 a nakonec nezískali ani bod po porážce 1:2. „Závěr jsme nezvládli,“ viděl příčinu nezdaru liberecký trenér Petr Rada v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Petr Rada

Článek

Z postu favorita jste proti poslednímu celku prvoligové tabulky neuspěli. Je to propadák?

Nevím, jestli je to nečekané, ale střetly se dva ligové celky a to se může vždycky stát cokoliv. Jsme v přípravě a nastoupili jsme prakticky v kompletním složení. A nechtěli jsme výrazně střídat. Až na jednu výjimku, když v poločase musel odstoupit Breznaník kvůli „koňaru“. Ke konci si zahrál i Hadaščok, kterého zkoušíme z Opavy.

Srazily vás dvě penalty. Co k tomu říci?

Málokdy se prohrává zápas dvěma penaltami po sobě. Předtím jsme se ale dostali do jasné šance, a kdybychom zvýšili na dvougólový rozdíl, asi by to bylo jiné. Závěr jsme nezvládli. Při těch penaltových situacích jsme si měli poradit. Může to pramenit z únavy, ale ve stejné fázi přípravy je i Ústí. Zkušení hráči Holeňák, Dejmek, Fleišman v obraně mohli všechno vyřešit jinak.

Poprvé po více než půl roce si za Liberec zahrál Bořek Dočkal, navrátilec z Turecka...

Je s námi týden. Vnímám ho jako kvalitního fotbalistu, ale musí na sobě dál pracovat.

Hodně se spekuluje o přestupu Andreje Keriče do Sparty. V úterý ale nastoupil za Liberec i v Děčíně. Jak to s ním vypadá?

Pro mě je pořád libereckým hráčem, proto přijel normálně s námi a hrál. Co se bude kolem něj dít dál, to je otázka pro vedení klubu.

V sobotu hrajete v Děčíně s Kladnem. Jakou přivezete sestavu?

Jinou, než byla proti Ústí. Bude hrát zase odlišná jedenáctka. Bereme to tak, že chceme vyzkoušet všechny hráče kádru, aby měli stejnou zátěž.

Reklama

Související témata: