Hlavní obsah

Fotbalisté Uruguaye po řadě případů covidu dostali pokutu

Montevideo

Fotbalová reprezentace Uruguaye dostala od vlády pokutu za nedodržování protokolu opatření proti šíření koronaviru. V týmu se během kvalifikačních zápasů objevilo 16 případů nákazy, ministr zdravotnictví Daniel Salinas proto svazu nařídil zaplatit v přepočtu asi 320 tisíc korun.

Foto: Luisa Gonzalez, Reuters

Luis Suárez v dresu uruguayské reprezentace. Byl jedním z hráčů, kteří se během posledního srazu nakazil Covidem-19.

Článek

Dvojnásobní mistři světa odehráli od pátku dva zápasy kvalifikace o mistrovství světa. V Kolumbii vyhráli 3:0 a v úterý doma podlehli hvězdné Brazílii 0:2. Covid-19 vyřadil z prestižního duelu s Brazilci i kanonýra Luise Suáreze a postupně se počet pozitivních výsledků vyšplhal až na šestnáct.

Salinas už fotbalisty kritizoval po zápase v Kolumbii, poté co viděl na sociálních sítích fotografii, na níž devět hráčů oslavuje výhru při grilování. Pět z nich poté mělo pozitivní test. "Chyběla jim jakákoli opatrnost," reagoval ministr.

Počínání uruguayských reprezentantů kritizovalo i Atlético Madrid, které vedle Suáreze přišlo pro dnešní ligový šlágr proti Barceloně také o záložníka Lucase Torreiru. Šéf klubu si chce na Jihoameričany stěžovat u FIFA.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín