Hlavní obsah

Další Řepkův životní blikanec!? Bývalý majitel Bohemky ho žene k soudu

Praha
Aktualizováno

Kolikrát už jen slíbil, že se polepší. Také po propuštění z vězení všude ujišťuje, jak našel smysl života a zvedá se ze dna. Jenže fotbalový internacionál Tomáš Řepka má další průšvih. Jak uvedl server Seznam Zprávy, kontroverzní bývalý reprezentant čelí žalobě od podnikatele Michala Vejsady. Bývalý majitel Bohemians tvrdí, že loni Řepkovi půjčil sto tisíc korun, aby mohl zaplatit výživné a dostat menší trest, který mu tehdy hrozil. A že mu je nesplácí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý fotbalista Tomáš Řepka se svou novou knihou Deník ze dna.

Článek

Životní maléry a blikance ho dovedly až do vězení. „Výkon trestu byl nejlepší rok mého života," překvapil šokujícím tvrzením v knize Deník ze dna, kterou vydal, když se dostal na svobodu.

„Své jsem si zažil, dotkl se samotného dna a posunul se někam, kam bych chtěl směřovat a kam směřuju. Pomohlo mi to, jsem teď jiný člověk," ujistil Tomáš Řepka při křtu knihy letos začátkem června.

Bouřlivák Tomáš Řepka měl blikanec i ve vězení. Co ho nejvíc rozhodilo?Video: Sport.cz

Takže polepšený rebel? Kdepak, nezdá se. Kontroverzní postava českého fotbalu má na krku další malér.

Server Seznam Zprávy má k dispozici ověřenou smlouvu mezi Řepkou a Michalem Vejsadou o půjčce 100 tisíc korun. Internacionál je nesplácí.

Řepka byl loni odsouzen k téměř dvouletému trest vězení za zpronevěru luxusního vozu, řízení v opilosti a útoky na druhou exmanželku v podobě smyšlených erotických inzerátů. Jen těsně před nástupem do vězení se mu podařilo uhradit dlužné výživné, kvůli němuž mu hrozily další čtyři měsíce navíc.

Potřebné peníze si půjčil od Vejsady, podnikatele a bývalého majitele Bohemians.

Ještě stále je v podmínce

„Chtěl jsem pomoci sportovci, který po sportovní stránce něco dokázal. Každý může spadnout na dno, z jakýchkoliv důvodů, ale občas se stane, že sám se ze dna nedostane - a to byl tento případ," popsal Vejsada pro Seznam Zprávy.

David Limberský na Letnou a kritika Tomáše Rosického. Jak vidí Tomáš Řepka Spartu?Video: Sport.cz

Řepkova měsíční splátka činila podle smlouvy tisíc korun, půjčené peníze měly sloužit pouze na uhrazení alimentů ze dvou předchozích partnerských vztahů s Renatou Řepkovou a Vlaďkou Erbovou.

Jenže když Řepka poslal Vejsadovi za rok a půl pouze deset tisíc, podnikateli už došla trpělivost. Na konci října podal na Řepku k Obvodnímu soudu pro Prahu 6 žalobu, aby doplatil zbývajících 90 tisíc korun.

Jak se k případu staví sám obžalovaný? Nejdříve zapíral, že by nějaká taková smlouva vůbec existovala. Pak připustil, že lže.

Tomáš Řepka přilákal rekordní návštěvu v Červených Janovicích. Svému týmu pomohl k výhře 11:1Video: Sport.cz

„Mně je úplně u prdele, jak budete reagovat. Já se vám nemusím odpovídat," řekl Řepka autorovi článku, než zavěsil.

Řepka byl přitom v lednu propouštěn z vězení podmíněně, se zkušební dobou tří let a s dohledem probačního úředníka.

Dluží mnohem víc než Vejsadovi. „Odsouzenému byla uložena povinnost, aby v rámci svých možností uhradil ve zkušební době způsobenou škodu ve výši 430 000 Kč," uvedla při propuštění Lucie Jíchová, mluvčí Krajského soudu v Plzni.

Reklama