Hlavní obsah

Prezident USA Obama je "fotbalový táta" a přirovnal se k Messimu

WASHINGTON

Fotbal ve Spojených státech amerických stále zdaleka nedosahuje takové popularity jako baseball, americký fotbal, nebo basketbal, přesto oslovuje i prezidenta Barracka Obamu. Ten v pondělí přivítal v Bílém domě poslední šampiony americké ligy MLS z týmu Colorado Rapids. "Nevím, jestli to víte, ale já jsem ´fotbalový táta´," prohlásil při té příležitosti prezident USA.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Barrack Obama s dresem fotbalového týmu Colorado Rapids

Článek

K fotbalu totiž Obamu přivedly jeho dvě dcery Malia a Sasha, které jsou fotbalovými fanynkami. Sám ovšem přiznal, že do problematiky nejrozšířenějího sportu na planetě příliš nepronikl. "Někde v davu se najednou objeví míč, pak za chvíli někde vyskočí a všichni za ním zase běží," dokumentoval svá slova vyjádřením o fotbale.

Manažer Colorado Rapids Jeff Plush při té příležitosti předal Obamovi dres klubu s prezidentovým jménem a číslem deset s tím, že "desítku" nosí ve fotbale vždy lídři týmu. "Já vím, hráči jako Lionel Messi z Barcelony," dokázal své fotbalové znalosti přece jen Obama. "A pak lídři jako já," dodal s úsměvem.

Američtí komentátoři na to reagovali ironickou poznámkou o tom, že prezidentovy fotbalové znalosti končí někde na začátku 20. století a zda vůbec tuší, že fotbalisté jsou v současnosti velmi štědře placení profesionálové... A glosovali i jeho přirovnání k Messimu: Obama je prý možná hvězdou "Západního křídla", jenže argentinský záložník kraluje na obou stranách hřiště a září i uprostřed.

Reklama

Související témata: