Hlavní obsah

OBRAZEM: Důkaz, jak se (ex)předseda Hašek upisuje arabským šejkům

Fotbalové kluby v Emirátech se trumfují v angažovaní nových trenérů. Jen co Al Ahlí v pondělí oficiálně oznámilo, že podepsalo smlouvu se svým někdejším koučem a do neděle ještě předsedou českého fotbalu Ivanem Haškem, přišel konkurenční Al Ajn s tím, že do jeho služeb nastupuje rumunský kouč Cosmin Olariu, který v minulosti vedl Steauu Bukurešť. Fotografie Ivana Haška se v tu ránu objevily i na webových stránkách jeho staronového klubu.

Foto: Sport.cz

Po podpisu smlouvy zavládla spokojenost patrná jak z tváří představitelů klubu Al Ahlí, tak i expředsedy českého fotbalu a teď už zase trenéra Ivana Haška.

Článek

Jde o vůbec první fotografie z Haškovi autogramiády ze šejky ze Spojených arabských emirátů. Klub je zveřejnil na svých oficiálních stránkách, aniž by specifikoval, kdy a kde k podpisu smlouvy došlo. Informace je ovšem datována na pondělí, 27. června, tedy den po valné hromadě českého fotbalu, v jejímž závěru Hašek abdikoval na funkci předsedy.

Podle strohé informace se Hašek ujímá funkce u prvního mužstva od počátku července, zpráva pak připomíná jeho předchozí dvouleté působení, kdy dosáhl úspěchu v Poháru Jeho Výsosti hlavy státu v sezóně 2007 /2008 a v další sezóně 2008/2009 pak získal mistrovský titul.

Expředseda českého fotbalu Ivan Hašek při podpisu dvouleté smlouvy s klubem Al Ahlí, do něhož se od července vrací.foto: http://www.alahliclub.ae

Agentura AP citovala slova šéfa klubu Ahmeda Chalífa, že Haška znovu angažoval kvůli tomu, že je to velké jméno a tým zná. V minulé sezóně působil v Al Ahlí bývalý trenér Leedsu a Aston Villy David O'Leary, jenž poté, co s mužstvem obsadil v lize až osmé místo, skončil. Výpověď dostal kvůli špatným výkonům i někdejší nejlepší fotbalista světa Ital Fabio Cannavaro.

Novou hvězdou týmu se stane dvaatřicetiletý Brazilec Grafite, který hrál bundesligu ve Wolfsburgu a v roce 2009 se stal nejlepším střelcem soutěže. Na jeho přestupu se podílel český manažer Dalibor Lacina, Grafite stejně jako Hašek podepsal dvouletou smlouvu.

Ivan Hašek po abdikaci na nedělní valné hromadě Fotbalové asociace mlčí a ani ke svému překvapivému kroku, ani k angažmá v Emirátech se nevyjádřil. Na čtvrtek však svolal na pražský Strahov tiskovou konferenci, kde zřejmě míní své kroky objasnit.

Reklama