Hlavní obsah

VIDEO: Životní trefa norského fotbalisty ze šedesáti metrů

Skutečně parádní trefa se povedla norskému fotbalistovi Fredriksenovi v zápase tamní druhé divize. Jeho lob ze šedesáti metrů překvapil brankáře rezervy Stabaeku a skončil v síti. V Norsku aspiruje tato trefa na gól roku, v Anglii ji přirovnávají k podobně parádní brance, kterou před čtyřmi lety vstřelil David Beckham ještě v dresu Manchesteru United v zápase s Wimbledonem.

Norský fotbalista Andersen, jemuž se povedla životní trefa.

Článek

Devětadvacetiletý záložník norského klubu Moss Jon Andre Fredriksen se s míčem nepáral.  V zápase s rezervou Stabaeku ve druhé norské divizi se za půlící čarou dostal k míči a z dobrých šedesáti metrů ho poslal na bránu soupeřů. Naprosto přesně, takže z toho byl gól.

„Nejparádnější, který jsem v dosavadní kariéře vstřelil,“ přiznal Fredriksen, který zkoušel štěstí i v barvách Sarpsborgu v norské lize a dresu Harlepoolu ve třetí anglické lize. Protože se ale příliš neprosadil, vrátil do svého mateřského klubu, kde se teď užívá své chvíle slávy.

Jeho gól vynesl domácímu týmu nerozhodný výsledek 3:3, díky níž teď Moss figuruje v tabulce na devátém místě mezi čtrnácti účastníky.

Reklama

Související témata: