Hlavní obsah

Aubameyang dostal pokutu za to, že psal o nocování na letišti

Káhira

Útočník Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang dostal pokutu 10 000 dolarů (216 tisíc korun) za to, jak na sociálních sítích informoval o tom, že se svými gabonskými spoluhráči musel strávit noc před zápasem v Gambii na zemi v letištní hale. Africká fotbalová konfederace (CAF) uvedla, že tím poškodil její pověst a image.

Foto: Julian Finney, Reuters

Pierre-Emerick Aubameyang, útočné eso Arsenalu.

Článek

Fotbalisté Gabonu museli v listopadu nocovat v letištní hale po příletu do Gambie ke kvalifikačnímu utkání o postup na africký šampionát. Prostor letiště nesměli dlouhé hodiny opustit kvůli nejasnostem ohledně testů na koronavirus.

Aubameyang zveřejnil fotografie hráčů spících na zemi a napsal k tomu: "Dobrá práce, CAF, tohle je jako návrat do 90. let. Nás to neodradí, ale lidé by o tom měli vědět a CAF by měla přijmout zodpovědnost. Je rok 2020 a chceme, aby se Afrika rozvíjela, ale takhle se nikam nedostaneme," uvedl jednatřicetiletý kanonýr.

Disciplinární komise označila jeho výroky za urážlivé a ponižující. Zároveň potrestala Gambii pokutou 100 000 dolarů za to, že gabonskou výpravu nepřijala odpovídajícím způsobem. Polovina této částky je podmíněná.

Fotbalisté Gabonu, mezi nimiž byl i bývalý sparťanský záložník Guélor Kanga, přiletěli do Gambie krátce před půlnocí a vydat do hotelu se směli až po pěti hodinách. Kvalifikační zápas poté prohráli 1:2.

Reklama

Související témata: