Hlavní obsah

Útočník De Rosario zařídil nejrychlejší hattrick historie MLS

WASHINGTON

Útočník Dwayne De Rosario zaznamenal nejrychlejší hattrick v historii zámořské ligy MLS. Třiatřicetiletý kanadský fotbalista z DC United se v sobotním duelu proti Realu Salt Lake trefil třikrát během devíti minut a přispěl k výhře 4:1.

Článek

De Rosario se poprvé trefil hlavou v 22. minutě, druhou trefu přidal o pět minut později a hattrick završil v 31. minutě po zásahu z přímého kopu. Kanadský reprezentant dal tři branky v jednom utkání podruhé v sezoně a s třinácti góly se posunul do čela tabulky střelců.

Josh Saunders vychytal na hřišti Columbusu pro Los Angeles už 16. čisté konto v sezoně a tým tak dělí jediná nula od vyrovnání rekordu ligy. Galaxy i díky němu vyhrálo 1:0, jedinou branku vstřelil Chad Barrett.

Fotbalisté New Yorku ukončili díky výhře 2:0 nad Portlandem dvouměsíční čekání na domácí vítězství. Red Bulls se museli obejít bez mexického obránce Rafaela Márqueze, který byl vyřazen z týmu kvůli kritice spoluhráčů.

Vedení klubu se podle agentury AP nelíbily výroky bývalého hráče Barcelony v rozhovoru pro New York Daily News po středeční prohře 1:3 se Salt Lake. "Snažím se hrát co nejlépe. To ovšem neznamená, že na stejné úrovni může hrát celá obrana. Fotbal je týmová hra, někteří spoluhráči ale bohužel nejsou tak dobří jako já," citoval list Márqueze.

Fotbalová MLS:
Dallas - Houston 0:1, Columbus - Los Angeles 0:1, DC United - Real Salt Lake 4:1, New York - Portland 2:0, Colorado - San Jose 1:1, Vancouver - Seattle 1:3, Chivas - Toronto 3:0.

Reklama