Hlavní obsah

Disciplinárka znovu otevřela případ Olomouce, Drobisz nesmí hrát

PRAHA

Disciplinární komise Fotbalové asociace České republiky nesouhlasí s rozhodnutím odvolací a revizní komise ohledně anulování trestů v kauze Sigma Olomouc - Bohemians Praha. Přesto rozhodnutí ORK přijala a případ bude znovu projednávat na svém příštím zasedání. Toho už se 6. října nezúčastní místopředseda komise Roman Brnčal, který je s ohledem na námitky ORK vyloučen z jednání. Brankář Olomouce Petr Drobisz má znovu až do vyřešení případu pozastavenou činnost.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Brankář SK Sigma Olomouc Petr Drobisz a bývalý šéf Bohemians Praha Karel Kapr (vlevo) včerav na Okresním soudě v Olomouci.

Článek

Disciplinárka i přes nesouhlas s výrokem ORK znovu zahájila disciplinární řízení s klubem Sigma Olomouc, s olomouckým hráčem Drobiszem a bývalým funkcionářem klubu Jiřím Kubíčkem. Zároveň se rozhodla vyhovět názoru ORK a vyloučila z jednání místopředsedu Brnčala, i když je přesvědčena, že v jeho případě nejde o podjatost.

Komise tento krok učinila pouze proto, aby nebylo její budoucí rozhodnutí ničím zpochybněno. "V rozhodné době jsem žádné právní služby klubu SK Sigma Olomouc neposkytoval a s tímto klubem jsem neměl uzavřenou žádnou smlouvu. Necítím se tedy v této kauze podjatý," řekl Brnčal v prohlášení komise.

Pokutu 25 tisíc korun dostal Baník Ostrava za nedostatečnou pořadatelskou službu při ligovém utkání se Spartou. Letenský klub se bude u komise zpovídat ze stejného prohřešku při derby se Slavií.

Disciplinární řízení bylo zahájeno rovněž s jabloneckým útočníkem Davidem Lafatou kvůli podezření ze simulování před pokutovým kopem v utkání se Žižkovem. Řízení začne i s trenérem Ostravy Pavlem Malurou kvůli jeho výrokům v tisku.

Zastavenou činnost na jedno utkání za vyloučení mají příbramský Pavel Ricka, Lukáš Bodeček ze Žižkova a Tomáš Janíček z Mladé Boleslavi. V druhé lize dostal stejný trest Peter Mráz z Karviné, dva zápasy si nezahraje brněnský Václav Tomeček.

Pro čtyři žluté karty mají stop na jeden zápas první ligy slávisté Jan Blažek a Ondřej Petrák, v druhé lize pak Tomáš Hrtánek (Karviná), Patrik Siegl, Petr Joukl (oba Třinec) a Zdeněk Polák (Brno).

Reklama

Související témata: