Hlavní obsah

VIDEO: V Gólparádě hvězdná jména, parádní šibenice i báječné střihnutí

PRAHA

Tolik hvězdných jmen v jedné Gólparádě se ještě nesešlo! Ronaldo, van Persie, Ronaldinho, Özil a další esa tentokráte vstupují na půdu ankety o nejpozoruhodnější trefu týdne. Ronaldo, jehož kvalifikační trefa, spadá do tohoto vydání sbírky vydařených zásahů, může být prvním fotbalistou, který od vás dostane nejvíce hlasů už podruhé. Je to na vás. Jako vždy. A volba asi nebude jednoduchá.

Foto: Eduardo Verdugo, ČTK/AP

Trefa brazilského fotbalisty Ronaldinha proti Mexiku nemůže ve výběru z minuého týdne chybět.

Článek

1

Začínáme anglickou ligou. Sebastian Larsson ze Sunderlandu nádhernou ranou znamenající vyrovnání na 1:1 přibrzdil Arsenal, Szczesny v bráně neměl šanci. Ale jeho tým se nakonec přece jen dobral k vítězství.

2

Neměníme soutěž ani zápas. Hrdinou Arsenalu byl nakonec Robin van Persie. První gól dal, k dalšímu byl blízko při famózním lobu a rozhodující trefu obstaral bombou do horního rohu Mignoletovy branky.

3

Stěhujeme se do Španělska. Higuain z Realu nabízí branku poněkud jiné kategorie, než jsou předešlé dvě. Jemná technika slavila úspěch, dovršil hattrick. Úspěšný střelec lobem zvyšoval na konečných 4:1 proti Betisu, Barriaga v bráně hostů mohl jen přihlížet.

4

Cristiano Ronaldo, hvězda portugalské reprezentace, excelentně korigoval v utkání s Dány na konečných 1:2. Radost mu kalilo to, že už bylo téměř jasné, že jeho tým už víckrát brankáře Sorensena překonat nestihne.

5

A další nechytatelná pecka! Mesut Özil takhle otevřel skóre pro Německo v kvalifikačním duelu s Belgií. Paradoxem je, že ´obětí´ je už podruhé v přehlídce z uplynulého týdne brankář Mignolet.

6

Ronaldinho zmizel před časem z Evopy domů do Brazílie, v jejíž reprezentaci stvrzuje, že fotbalově zase ožívá. V mexickém Torreonu započal přesnou střelou v závěrečné čtvrthodině obrat skóre ve prospěch svého týmu, který nakonec vyhrál 2:1.

7

Fredovo představení bylo velkolepé. Fluminense díky jeho třem trefám porazilo v brazilské lize Coritibu 3:1. A celé to začalo parádním střihnutím. Vanderlei v bráně těžko mohl něco dělat. S vybíráním to nemáte jednoduché.

Reklama

Související témata: