Hlavní obsah

Pomezní rozhodčí Urban má za duel v Ostravě pozastavenou delegaci

PRAHA

Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky pozastavila činnost pomeznímu sudímu Michalu Urbanovi, který řídil sobotní duel 10. ligového kola mezi Ostravou a Hradcem Králové. Východočeši proti jeho výkonu podali oficiální protest, v němž si stěžovali, že asistent chybně kvůli ofsajdu neuznal branky Romana Fischera a Marka Plašila.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Fotbaloví rozhodčí - ilustrační foto

Článek

Komise ve středu dostala DVD záznam s inkriminovanými situacemi a protest ještě řeší. "Rozhodčí Urban má zatím pozastavenou činnost, verdikt vyneseme na příštím zasedání komise ve středu 26. října," řekla dnes ČTK nová šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková.

Hradečtí požadují pro rozhodčího tvrdý postih. "Bylo to hrubé ovlivnění zápasu. Chci, aby tenhle rozhodčí skončil," uvedl generální ředitel "Votroků" Richard Jukl. Východočeši v Ostravě prohráli 0:1.

Komise se bude ve středu zabývat i výkonem Petra Mikela, který jako hlavní rozhodčí pískal středeční utkání 4. kola Ondrášovka Cupu mezi druholigovým Znojmem a pražskou Spartou. Domácím se nelíbilo, že sudí udělil pouze žlutou kartu hostujícímu Erichu Brabcovi, jenž v první půli způsobil vysokou nohou krvavé zranění obránci Romanu Hříbkovi.

"Určitě se k té situaci ze Znojma budeme vracet. Podle mého názoru to byla jednoznačná červená karta," uvedla Damková. Sparta ve Znojmě díky povedenému závěru zvítězila jasně 4:1.

Reklama

Související témata: