Hlavní obsah

Fotbal proti obezitě. Patron projektu Horváth se divil, že vybrali zrovna jeho

Jan KrůtaPrávo

Kapitán Plzně Pavel Horváth je patronem projektu Fotbalem proti obezitě. Když ho zástupci Fotbalové asociace České republiky (FAČR) oslovili, aby se stal patronem akce, v první chvíli myslel, že se jedná o vtip. Mezi ligovými hráči by se totiž našly mnohem atletičtější postavy, než je Horváth.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Pavel Horváth podpořil projekt Fotbalem proti obezitě.

Článek

Záložník Plzně bez ostychu přiznává, že má pár kilo nadváhu. Byl však osloven v první řadě jako největší osobnost, která po českých i moravských trávnících běhá.

A myšlenku dostat fotbal ve školách i do hodin tělocviku vítá. „Jde o to vypěstovat mezi dětmi lásku k fotbalu. Když se budou hýbat, riziko obezity se snižuje. A je to lepší, než jen sedět u počítače, playstationu nebo televize,“ řekl Horváth.

Když mu zástupci FAČR volali, myslel, že jde o legraci. „Asi mě vybrali i proto, že se pomalu blíží konec mojí kariéry. A pak na mně budou chtít ukazovat, jak vypadá tělo, když se s fotbalem přestane,“ usmíval se Horváth. „Já ale doufám, že hýbat se budu pořád a nebudu muset navštěvovat nějakého dietologa...“

Klíčový muž plzeňského týmu ví, že by mu nějaké to kilo dolů prospělo. „I trenér by z toho měl jistě velkou radost. Jenže teď máme tolik zápasů, že kdybych zhubnul třeba během týdne kilo a půl, tak ztratím sílu. Spíš doufám, že dám něco dolů přes Vánoce, i když to na hubnutí není zrovna nejlepší období. Je to hodně o vůli,“ říkal Horváth.

Pochází z řeznické rodiny, proto je pro něj někdy těžké odolat vůni bůčku nebo čerstvých uzenin. „Mám dost špatných stravovacích návyků. Nějaký to koleno nebo tatarák si někdy dám. A hřeším i tím, že se občas najím i pozdě večer,“ přiznává fotbalista a s úsměvem od ucha k uchu dodá, že už má podobnou postavu jako trenér Vrba.

„Vím, že moje figura ani váha nejsou ideální. U nás v kabině v tomhle směru vyčnívám z řady a dá se říct, že moje postava je na vrcholovej sport trošku podivná. Ale já zabojuju, protože si chci kariéru  ještě trochu prodloužit...“

Reklama

Související témata: