Hlavní obsah

Odchodu brankáře Neuera ze Schalke se prý pokusil zabránit i premiér Putin

BERLÍN

Ruský premiér Vladimir Putin se v minulé sezóně neúspěšně pokoušel zabránit odchodu brankáře Manuela Neuera ze Schalke do Bayernu Mnichov. Uvedl to šéf dozorčí rady německého fotbalového klubu Clemens Tönnies.

Foto: Ramon Espinosa, ČTK/AP

Brankář Manuel Neuer v národním dresu.

Článek

"Putin je velkým Manuelovým fanouškem. Řekl mi, ať uděláme všechno proto, aby zůstal. O klubu mluvil jako 'o nás', a to mi udělalo velkou radost," citovala Tönniese agentura SID.

Ruský premiér Vladimir Putin (vlevo) má k fotbalu blízko. Na snímku si potřásá pravicí s prezidentem FIFA Seppem Blatterem.foto: ČTK/AP/Alexej Nikolskij

"Manuelův odchod však nebyla otázka peněz. Chtěl prostě změnu, což jsme museli respektovat," přidal funkcionář, který je s Putinem v kontaktu díky spolupráci klubu se společností Gazprom, na jejíž chod má bývalý ruský prezident zásadní vliv.

Pětadvacetiletý Neuer do Bayernu přestoupil v červenci za 22 miliónů eur a stal se druhým nejdražším brankářem v historii. Za Schalke německý reprezentant hrál od pěti let, postoupil s ním do semifinále Ligy mistrů a získal Německý pohár.

Reklama