Hlavní obsah

Beckham i s bolavými zády dovedl Los Angeles do finále konference

Navzdory potížím se zády pomohl anglický záložník David Beckham fotbalistům Los Angeles postoupit do finále Západní konference MLS. Jeho tým ve čtvrtek porazil New York 2:1 a navázal na výhru 1:0 z prvního semifinálového zápasu. O účast v boji o titul bude Beckhamův tým usilovat ve dvojzápase s Realem Salt Lake.

Foto: Jae Hong, ČTK/AP

David Beckham zdraví po vítězství nad New Yorkem diváky.

Článek

Šestatřicetiletý Beckham tak má stále šanci uzavřít své působení v zámořské soutěži ziskem svého prvního titulu v MLS. Po sezóně mu končí v Los Angeles smlouva a mluví se o jeho návratu do Evropy.

I když někdejší hvězdu Manchesteru United a Realu Madrid po souboji s Danem Richardsem v prvním poločase začala "chytat" záda, sehrál Beckham klíčovou roli v zápase. Hosté vedli od 4. minuty, kdy po přihrávce Thierryho Henryho skóroval Luke Rodgers.

Najednou měl kopačku u ucha

Los Angeles odpovědělo těsně před koncem prvního poločasu, když Beckhamův rohový kop zužitkoval Mike Magee. Čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem pak Beckhama fauloval při zpracování míče ve vápně zezadu Roy Miller a nařízenou penaltu proměnil Landon Donovan. "Byl jsem z toho pořádně překvapený, najednou jsem měl kopačku u ucha," komentoval Beckham soupeřovo nakopnutí.

Za jeho problémy se zády prý mohla nepovedená hlavička. "Špatně jsem odhlavičkoval míč a bylo to. Ale záda mě trápí celou sezónu," uvedl anglický fotbalista.

Fotbalová MLS - play off:
Semifinále Východní konference - 2. zápas:
Houston - Philadelphia 1:0, první zápas 2:1, postoupil Houston.
Houston se ve finále konference utká s Kansasem.
Semifinále Západní konference - 2. zápas:
Los Angeles - New York 2:1, první zápas 1:0, postoupilo Los Angeles.
Los Angeles se ve finále konference utká se Salt Lake.

Reklama