Hlavní obsah

Fotbalový Sion prohrál soud s FIFA o šesti nových hráčích

BERN

Švýcarský fotbalový klub Sion prohrál další kolo soudních tahanic ohledně svých šesti letních posil. Světová federace FIFA dnes uvedla, že soud v kantonu Vaud rozhodl, že Sion nesmí tyto hráče nadále stavět. Pro klub je to rána v jeho boji o návrat do Evropské ligy, z níž byl právě kvůli této kauze vyřazen.

Článek

Soudní tahanice začaly poté, co Sion v létě podepsal šest nových hráčů, ačkoli byl podle FIFA stále v trestu za neoprávněný přestup egyptského brankáře Essama Al Hadárího v roce 2008 bez vědomí jeho klubu Al Ahlí.

Šestici fotbalistů zakázalo start vedení švýcarské ligy, nicméně klub uspěl u civilního soudu v Martigny a zástupci soutěže zákaz zrušili. Dnes však toto rozhodnutí po odvolání FIFA a ligy změnil soud vyšší instance.

"Nepřímo tak má na věc tentýž názor jako FIFA a švýcarská liga, jeho rozhodnutí tak nepřímo potvrdilo trest zákazu přestupů, který FIFA Sionu udělila," uvedla dnes mezinárodní fotbalová federace na svém webu. Sion se nevyjádřil.

Podle médií nyní Sionu hrozí, že přijde o všechny body ze zápasů, v nichž šest inkriminovaných hráčů nastoupilo.

Klub se kromě FIFA a švýcarské ligy pře také s UEFA, neboť ta ho vyřadila z Evropské ligy kvůli nasazení šesti nových hráčů v předkole proti Celtiku Glasgow. Sion v samostatně vedeném případu proti UEFA zatím uspěl a evropská unie musela připravit několik verzí plánu, jak by se mohl švýcarský klub do soutěže vrátit.

Reklama

Související témata: