Hlavní obsah

VIDEO: Šlo o postup, a tak zahrál komedii jako král fotbalových simulantů

Je králem simulantů, jiný titul si fotbalista Rovníkové Guiney Narcisse Ekanga nezaslouží. Anebo má hodně zpožděné vnímání střetu s protihráčem, v tomto případě senegalským. Tomu se ovšem nechce věřit. Opakovaný záběr ukázal, že na konci vypjatého utkání afrického Poháru národů došlo nanejvýš k miniaturnímu kontaktu s protivníkem. I přesto domácí fotbalista nečekal nic jiného než hvizd rozhodčího a přímý volný kop pro svůj tým. Marně.

Foto: Amr Abdallah Dalsh, Reuters

Fousseny Kamissoko z Rovníkové Guineye (vpravo) a Guirane N´Daw ze Senegalu.

Článek

Vše bylo jinak. Rozhodčí ho v klidu nechal válet v blátě, které na hřišti zbylo po tropické bouři. Ale vykutálenec si nedal pokoj, vše řešil po svém. Etudou, jaká se na trávnících vidí zřídka.

Po pár sekundách se zoufale začal svíjet, v bahně předváděl pozoruhodné taneční kreace vleže. Chybělo jen, aby začal rozmazleně kopat nožičkama. Jedna z kamer jeho komedii zachytila v plné parádě od prvního okamžiku včetně detailního pohledu do tváře, do níž dokázal v mžiku dostat výraz nepředstavitelné bolesti. Ale není divu: ve hře bylo hodně, postup. A to jde ve fotbale zpravidla vše stranou.

V zájmu šetření času se hráč nakonec nechal naložit na nosítka a odpravit mimo dění. Senegalci stačili vyrovnat, ale domácí už zase i s Ekangou měli čas na to, dát vítězný gól na 2:1. Zajistili si tak předčasně čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: