Hlavní obsah

Zemřel Miloš Beznoska, který získal se Spartou dva mistrovské tituly

Smutná zpráva pro celý český fotbal. Ve věku nedožitých dvaašedesáti let zemřela bývalá opora zadních řad pražské Sparty, ale také hráč Olomouce a pražských Bohemians Miloš Beznoska. Informaci o jeho úmrtí oznámil letenský klub na sociálních sítích.

Foto: www.sparta.cz

Miloš Beznoska zemřel ve věku nedožitých 62 let.

Článek

V rudém dresu odehrál Miloš Beznoska sedm sezon, během nichž získal se Spartou dva mistrovské tituly a k nim přidal i triumf v Československém poháru. Nejvydařenější sezonu prožil v roce 1984, kdy nejenže slavil ligové prvenství, ale pod vedení trenéra Václava Ježka pomohl Sparta k postupu přes anglický FC Watford do čtvrtfinále Poháru UEFA.

Sparta tehdy postupně vyřadila Real Madrid, Lodž, Watford a skončila až ve čtvrtfinále s Hajdukem Split. A právě v listopadové odvetě na Letné přispěl Beznoska jedním gólem k výhře Sparty 4:0.

Po odchodu z Letné hrál Beznoska v Olomouci a poté i v dresu pražských Bohemians, aktivní kariéru zakončil v kyperském Enosisu Neon Paralimni.

Beznoska, jehož synovcem je současný sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický, odehrál v československé nejvyšší soutěži celkem 190 zápasů, v nichž vstřelil 21 gólů. Později působil jako asistent trenéra v Bohemians či Hradci Králové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: