Hlavní obsah

Makejte na sobě, i maličkosti vám pomohou v kariéře, apeluje Souček na malé i velké

Praha

I nejobletovanější a v posledních týdnech a měsících nejsledovanější český fotbalový legionář se k apelu připojil. „Makejte na sobě. Zkoušejte všelijaké maličkosti, protože i ty vám po návratu na hřiště v kariéře pomohou. Sami uvidíte, jak jsou důležité,“ vzkázal všem fotbalistům a fotbalistkám v tuzemsku Tomáš Souček, jenž se stal patronem mistrovství republiky v individuálním tréninku, akce, do které se navzdory nelehké době a momentálně panující situaci může zapojit skutečně každý. Malí i velcí fotbalisté, holky i kluci.

Foto: Sport.cz

Tomáš Souček apeluje. Zapojte se, makejte.

Článek

Jasně, pro amatérský sport - fotbal nevyjímaje - je současná situace svízelná. „Scházet se nemůžete, trénovat společně také ne, ale fotbalový míč doma určitě máte. Proto na sobě makejte. Před dome, na zahradě, nebo v bytě. Až se vrátíte na hřiště, uvidíte, jak jste se zlepšili," dává návod všem fotbalistům záložník West Hamu a české reprezentace Tomáš Souček.

On sám by mohl vyprávět, jak moc mu individuální trénink a snaha zlepšit se v každé maličkosti, pomohl.

Apel spojil s výzvou, aby se fotbalisté zapojili do mistrovství republiky v individuálním tréninku, němuž najdou veškeré informace na trenujdoma.fotbal.cz. V kostce řečeno - v mistrovství jde o možnost zdokonalit se v dovednostech a připravit se na hru, bez ohledu na věk, úroveň dovedností či klub.

,,Každý bude hrát a sbírat body nejen sám za sebe, ale zároveň i pro svůj klub. Můžete tak mezi sebou v rámci klubů zdravě soupeřit. Někdo bude více trénovat doma, někdo bude raději venku na čerstvém vzduchu, což je pro trénink určitě ta lepší varianta, každý ale může trénink přizpůsobit svým dovednostem a podmínkám. Trenéři týmů na všech úrovních tak mají možnost sledovat své hráče při plnění úkolů, nastavovat jim plán tréninku a zároveň se svými hráči i komunikovat, rozvíjet je a motivovat i v této složité době," představil záměr projektu jeden z jeho autorů Antonín Plachý z úseku trenérů Fotbalové asociace ČR.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice