Hlavní obsah

To tu ještě nebylo! Rozhodčí si ulevil přímo ve středovém kruhu

Brasilia/Praha
Aktualizováno

To snad není možné! Co to tam ten rozhodčí dělá? Tuhle otázku si musel položit snad každý, kdo sledoval pohárový zápas v Brazílii mezi týmy Boavista a Goias. Sudí Denis da Silva Ribeiro Serafim totiž ve středovém kruhu položil míč, pak se ale bez ohledu na televizní kamery, pár sekund před výkopem, rozhodl vymočit.

Foto: Planet Football

Brazilský sudí Denis da Silva Ribeiro Serafim vykonával potřebu těsně před zápasem na hřišti.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Komentátor přenosu buď diskrétně mlčel, nebo si prostě šokujícího momentu nevšiml, byť představoval arbitry, kteří měli zápas řídit. Jenže fanouškům nečekaný počin rozhodčího neunikl a upozornili na proud moči mířící ze šortek sudího ve středovém kruhu. Pravdou je, že si arbitr nedovolil stáhnout trenky, pouze si je zlehka vyhrnul a ještě před tím pohledem zkontroloval, zda není v jeho úplné blízkosti. Po výkonu malé potřeby pak z místa ustoupil.

Kdo pochyboval, mohl si všimnout morkého místa na šortkách sudího. Ten si zjevně nestihl odskočit na toaletu v šatně a vydal se na hřiště, jenže nutnost vymočit se pak prostě zvítězila. Jak ukazuje video, moc nebral ohled ani na přítomnost asistentky, která kráčela na čáru.

Bizarní incident se stal na stadionu Elcyr Resende v Saquaremě poblíž Rio de Janeira. Boavista vyhrála 3:1, ale všichni mluvili o nečekaném počínání rozhodčího. „Prostě nechtěl zdržovat zápas, tak si vyhrnul trenky a udělal to," zastal se hříšníka jeden z fanoušků.

O další vtipné reakce nebyla nouze. „To není čůrání. To je svěcená voda, kterou rozhodčí poslal na hřiště, aby požehnal zápasu. Aby zápas proběhl bez drsných faulů a problematických situací...," měl jasno další příznivec.

Sportovní reportér Edson Junior následně k celému incidentu dodal, že si sudí ani po výkonu malé potřeby nešel umýt ruce... „Rozhodčí před zápasem močil ... do kalhot. Muselo to být těžké projít první polovinou zápasu s mokrými kalhotami," konstatoval komentátor.

Zda bude mít počin rozhodčího nějakou další dohru, kromě nechtěné popularity, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň