Hlavní obsah

Vymyšlená penalta je stála Evropskou ligu. Rozhodčí za ni jde do vězení!

Sezona 2017/18, utkání o všechno mezi Spartakem Subotica a Radnički Niš v srbské lize, vítěz obsadil celkové třetí místo v tabulce, které znamenalo místenku do bojů o Evropskou ligu... Spartak Subotica vyhrál 2:0 - vše se zdá být jasné a uzavřené, ale opak je pravdou. Velice sporná druhá penalta domácích v závěrečných minutách totiž byla odpískána zcela neprávem a rozhodčí, který ji měl na svědomí, jde nyní na více jak rok do vězení!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Nemanja Čalasan ze Subotici během utkání 2. předkola Evropské ligy, Sparta Praha - Spartak Subotica, hrané 2. srpna 2018 v GENERALI Areně v Praze.

Článek

Spartak vedl po proměněné penaltě z 66. minuty 1:0 a Radnički Niš měl tak reálnou šanci na vyrovnání, jenže to nedopustil hlavní rozhodčí Srdjan, který z ničeho vykouzlil druhou penaltu pro domácí, kterou se štěstím Nemanja Nikolič proměnil.

Odpískanému pokutovému kopu nemohl nikdo uvěřit, hosté na ni už nedokázali zareagovat a do bojů o Evropskou ligu tak postoupil Spartak, který v ní později narazil na pražskou Spartu. Okamžitě po konci zápasu, si hlavního rozhodčího Srdjana z trávníku odvedla policie s podezřením na korupci.

Až teď po více jak dvou letech se srbský rozhodčí dozvěděl verdikt, o kterém rozhodla protikorupční komora Nejvyššího soudu v Novém Sade - 15 měsíců vězení a stopka na deset let! Rozsudek ještě není pravomocný, tak se dá očekávat, že se proti němu Srdjan Obradovič ještě odvolá, zda uspěje je však ve hvězdách.

Reklama