Hlavní obsah

Penalta? Šlapák jako prase, ale na mě, tvrdila zklamaná česká fotbalistka Svitková

Chomutov/Praha

Zklamání se mísilo s naštváním. Česká fotbalistka Kateřina Svitková dala sice gól české reprezentace v úvodním utkání play off kvalifikace o postup na mistrovství Evropy doma se Švýcarskem, když proměnila penaltu. Jenže chvíli před koncem zařídila penaltu i ve prospěch soupeřek a pořádně se kvůli tomu zlobila. Šlapák jako prase na mě, já jsem trefila balon a rozhodčí udělala, co udělala," kroutila hlavou reprezentantka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kateřina Svitková z ČR střílí gól z penalty v úvodním utkání play off kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistek.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Fotbalistka anglického West Hamu byla ústřední postavou důležitého duelu, jenž se hrál v Chomutově. Švýcarky byly favoritkami, však také nad českým výběrem v rámci předchozí evropské kvalifikaci vysoko vyhrály, ale tentokrát šly do vedení svěřenkyně kouče Karla Rady. Z penaltového puntíku se trefila Svitková a všechno vypadalo slibně.

Až na zmíněnou situaci ze závěru duelu. Televizní experti se shodli na tom, že šlo o jasný penaltový zákrok, byť nešťastný a zbytečný. Crnogorcevicová pak střelou k tyči srovnala na konečných 1:1. Brankářka Votíková vystihla směr střely, jenže ta zapadla přesně k tyči, takže na míč Češka nedosáhla. "Podle mě to absolutně nebyl faul a všichni to víme," tvrdila Svitková, a i po závěrečném hvizdu čile diskutovala se sudí. Nechtěla se smířit s jejím verdiktem, ale všechno bylo marné. „Rozhodčí udělala, co udělala," divila se ústřední postava reprezentace.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalistky Švýcarska se radují z gólu z penalty v úvodním utkání play off kvalifikace o postup na mistrovství Evropy fotbalistek s Českou republikou.

Češky si rovněž myslely, že sudí udělala chybu tím, že udělila dvě žluté karty jedné hráčce na straně soupeře, ale následně ji neudělila červenou kartu. Odveta se bude hrát v úterý netradičně na umělé trávě. Český tým usiluje o premiérový postup na závěrečný turnaj. Play off o Euro hrají reprezentantky potřetí v historii, při obou předchozích účastech v baráži v letech 2005 a 2009 nestačily na Itálii.

Reklama