Hlavní obsah

Slavné kluby přislíbily účast, desátý ročník CEE Cupu je odložen na příští rok

Praha

Další změna. Přes veškeré vynaložené úsilí jsou pořadatelé nuceni prestižní mládežnický fotbalový CEE Cup opět odložit. Letošní jubilejní desátý ročník turnaje, který každé léto přináší jedinečné zápasy několika špičkových evropských a mezinárodních týmů, se uskuteční v létě 2022.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Fotbalisté brazilskáho Palmeiras slaví triumf na pražském CEE Cupu.

Článek

Celý organizační tým se neúnavně snažil najít řešení, jak turnaj přes přetrvávající problémy způsobené pandemií zorganizovat. Řada prestižních týmů z Premier League, jako Arsenal, Liverpool a Manchester United, předběžně potvrdila svoji účast, stejně jako další špičkové týmy z francouzské ligy.

„Rád bych poděkoval Spartě a Slavii, Fotbalové asociaci České republiky, Magistrátu hlavního města Prahy a všem ostatním, kteří nám podali pomocnou ruku. Věříme, že v letních měsících příštího roku se desátý ročník uskuteční," doufá Roberto De Blasio, ředitel CEE Cupu.

Gól Rifeta Kapiče na pražském CEE Cupu. Devátý ročník turnaje začíná ve středu.

CEE Cup

„Těšili jsme se, až oslavíme výročí prestižního turnaje, kterého se účastníme již od jeho založení. Právě díky němu je český fotbal vidět ve světě a naši hráči mohou změřit síly s mezinárodní konkurencí. I přes letošní komplikace všichni netrpělivě vyčkáváme, až budeme moci přivítat turnaj v roce 2022," říká Jaroslav Hřebík ze Sparty.

„Zpráva o zrušení plánovaného ročníku nás velmi zarmoutila. Turnaj je nedílnou součástí naší letní přípravy a kluci se těšili, že si budou moci zahrát proti zahraničním klubům. Nicméně oceňujeme snahu pořadatelů udělat vše pro to, aby turnaj spatřil světlo světa. Jediné, co teď můžeme dělat, je věřit, že v příštím roce bude možné uspořádat 10. ročník bez komplikací," přidává se Petr Hurych ze Slavie.

Reklama

Související témata: