Hlavní obsah

Zdecimovaní Venezuelané před startem Copy América povolali 15 nových hráčů

Po hromadné nákaze koronavirem ve výpravě pro fotbalovou Copu Américu povolalo vedení venezuelské reprezentace patnáct nových hráčů. Tým má už dnes nastoupit proti domácí Brazílii k zahajovacímu utkání jihoamerického šampionátu, z původního kádru neprošlo testy na covid-19 osm fotbalistů. Pozitivních případů v celé venezuelské delegaci byl nejméně tucet, jihoamerická asociace CONMEBOL kvůli aktuální situaci uvolnila limity pro počet nominovaných hráčů.

Foto: Henry Romero, Reuters

Kouč venezuelské fotbalové reprezentace Jose Peseiro na stadionu.

Článek

"Nastoupíme s jedenácti hráči, kteří spolu ještě nikdy netrénovali nebo nehráli," komentoval komplikovanou situaci portugalský trenér Venezuelanů José Peseiro. K dispozici nebude mít ani kapitána Tomáse Rincóna z FC Turín, který svoji absenci oznámil na sociálních sítích. "Hluboce lituji, že nejsem schopen reprezentovat svoji zemi," napsal bývalý záložník Juventusu.

Koronavirus se nevyhnul ani bolivijské reprezentaci. Podle národního svazu jsou nakažení tři hráči a jeden člen realizačního týmu. Nikdo z postižených údajně nemá příznaky a všichni byli izolováni na svých hotelových pokojích, uvedla agentura AFP. Bolívii čeká první duel v pondělí proti Paraguayi.

Na programu turnaje se ale přes všechny těžkosti nic nemění, jihoamerická asociace v prohlášení uvedla, že se bude hrát podle plánu. Copa América má trvat do 10. července.

Brazílie se pořadatelství ujala na poslední chvíli minulý týden, kdy se ho kvůli zdravotní situaci v zemi vzdala Argentina. Před ní bylo hostitelství odebráno Kolumbii kvůli protivládním nepokojům. Rozhodnutí převzít šampionát vyvolalo v Brazílii silné protesty a turnaj muset tento týden posvětit až nejvyšší soud.

Reklama