Hlavní obsah

Brazílie - Peru 1:0Fotbalisté Brazílie postoupili do finále mistrovství Jižní Ameriky, Neymar teď bude fandit Argentině

Rio de Janeiro

Fotbalisté Brazílie se stali prvními finalisty mistrovství Jižní Ameriky. Úřadující šampioni v semifinále domácího turnaje porazili Peru 1:0 gólem Lucase Paquety a v sobotu si o trofej zahrají s vítězem souboje Argentina - Kolumbie.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Střelec vítězného gólu Brazílie Casemiro (vlevo) oslavuje se spoluhráčem Neymarem svou trefu do sítě Kolumbie.

Článek

"Chci Argentinu a budu jí fandit. Mám tam kamarády a ve finále vyhrajeme," řekl hvězdný brazilský útočník Neymar novinářům.

Favorizovaní Brazilci ve finále minulého šampionátu v roce 2019 porazili Peru 3:1 a ve skupině letošního turnaje dokonce 4:0. Semifinále v Riu de Janeiro ale tak jednoznačné nebylo.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Brazilská radost z výhry v podání hvězdného fotbalisty Neymara.

"Kanárci" měli v prvním poločase převahu a ve 35. minutě se po Neymarově akci prosadil Paquetá ranou z voleje. Záložník Lyonu vstřelil jedinou branku i při čtvrtfinálové výhře 1:0 nad Chile.

"Paquetá je skvělý hráč, zlepšuje se s každým zápasem. Má za sebou výbornou sezonu ve svém klubu a tady ukazuje, že může být pro reprezentaci hodně důležitou postavou," ocenil Neymar spoluhráče.

Peruánci po změně stran několikrát sahali po prodloužení, ale brazilského brankáře Edersona nepřekonali. "Byl to těžké utkání, hodně ubojované. Hráli jsme s opravdu silným soupeřem, ale zvládli jsme náročnou pasáž a postoupili," konstatoval Paquetá.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky
Semifinále:
Brazílie - Peru 1:0 (1:0)
Branka: 35. Paquetá.

Reklama

Související témata: