Hlavní obsah

Podle trenéra Argentiny dohrával Messi jihoamerický šampionát se zraněním

Trenér fotbalistů Argentiny Lionel Scaloni po triumfu na mistrovství Jižní Ameriky vyzdvihl výkony kapitána Lionela Messiho. Hvězdný útočník Barcelony totiž podle něj dohrával turnaj se zraněním.

Foto: @AkholBackup97, Twitter

Argentinský útočník Lionel Messi po vyhraném finále s Brazílií na mistrovství světa Jižní Ameriky.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Messi se sice ve finále s Brazílií, které Argentina vyhrála 1:0, ale se čtyřmi góly se spolu s Kolumbijcem Luisem Díazem stal nejlepším střelcem. Navrch přidal ještě pět asistencí.

"Bez něj bychom to nikdy nedokázali. Je to výjimečný hráč i když v posledních dvou zápasech nastupoval se zraněním," citovala agentura Reuters Scaloniho, který bližší detaily Messiho zdravotních problémů neuvedl.

"Kdybyste to věděli, milovali byste ho ještě víc," přidal kouč, který dovedl Argentince k prvnímu úspěchu od roku 1993, kterým s patnácti triumfy na Copě América vyrovnali rekord Uruguaye.

Pro Messiho byl triumf o to cennější, že zatímco s Barcelonou získal všechny dostupné týmové i individuální trofeje, s národním týmem dosud vyhrál jen olympiádu v roce 2008.

Na jihoamerickém šampionátu Messi s Argentinou prohrál čtyři předchozí finále a kvůli neúspěchům v roce 2016 dokonce ukončil reprezentační kariéru. Po několika týdnech si to rozmyslel a vrátil se.

"Naštěstí ručník do ringu nehodil a dočkal se úspěchu," uvedl Scaloni. "Bavíme se o nejlepším fotbalistovi všech dob a každý věděl, jak moc mu záleží na tom, aby s národním týmem získal titul," dodal.

Messiho oslavovala také argentinská média. "Mistrem v zemi nepřítele," napsal deník La Nación. "Dokázal to! Nevěří tomu, pláče a je dojatý. Na ramenou spoluhráčů, kteří kvůli porážkám Argentiny plakali od dětství, byl potom vynesen do nebes," dodal list.

Také deník Olé po vítězství neplýtval vzletnými přirovnáními. "Jeho obličej mluvil za vše. I přes roušku bylo na kilometry daleko vidět, jak je šťastný. A radost Lionela Messiho je radost milionů Argentinců," napsal.

Reklama