Hlavní obsah

Limberského sejmul covid! Jsem tak na třiceti procentech, tvrdí plzeňská ikona, která v premiéře zaválela

Domažlice

Stadion Střelnice hučí už čtyřicet minut před výkopem, čerstvě posekaný trávník září sytě zelenou. „S číslem osm nastoupí naše velká posila David Limberský," protne vzduch ostrý hlas z amplionu, který oznamuje základní sestavy. Ikona fotbalové Plzně se ukloní a zamává zaplněné hlavní tribuně. V sobotní premiéře v dresu třetiligových Domažlic nakonec vysekne na stoperu skvělý výkon a přispěje k výhře nad Vyšehradem 3:1 na úvod ČFL.

Foto: foto - Jiskra Domažlice

David Limberský po vítězné soutěžní premiéře za třetiligové Domažlice.

Článek

„Nebylo to špatný, co?," smál se po utkání 37letý Limberský, který po uplynulé sezoně ukončil profesionální kariéru a upsal se Jiskře Domažlice. Na borce, který s Plzní získal všech pět mistrovských titulů a třikrát si s ní zahrál Ligu mistrů, jsou v chodské metropoli hrdí.

„Bravo, Limbo," ozvalo se z hlediště pokaždé, když Limberský zastavil útok soupeře nebo vymyslel hezký pas. „Přišli jsme se s rodinou podívat na Limbu. Pro Domažlice je velkou událostí, že tady hraje takový fotbalista," svěřil se 45letý muž z nedaleké Kdyně.

Foto: foto - Jiskra Domažlice

David Limberský po vítězné soutěžní premiéře za třetiligové Domažlice.

Limberský v Domažlicích nelétá po levé straně, jako za zlaté plzeňské éry. Nedostává se tedy ke své pověstné šajtli, kterou ničil soupeře v české lize i na evropské scéně. Nicméně i ve středu obrany ukázal, že prostě umí. „Dorazili jsme s přítelem z Plzně kvůli Davidovi. Chodili jsme na něj, když hrál ve Viktorce, je to náš oblíbený hráč. Věříme, že ještě nějaký rok bude hrát," podotkla sympatická černovláska.

Foto: foto - Jiskra Domažlice

David Limberský (vpravo) po vítězné soutěžní premiéře za třetiligové Domažlice.

Do poslední chvíle však nebylo jisté, jestli Limberský do třetiligového duelu nastoupí. Nedávno ho sejmul covid, pár dnů proležel v horečkách. Nestihl ani generálku. „Měl jsem těžký průběh. A snad všechny příznaky, které covid doprovázejí. Šel jsem do toho skoro z voleje, zatím jsem tak na svých třiceti procentech," sypal ze sebe.

Děkovaček po velkých vítězstvích si v Plzni užil spousty. V sobotu zažil prvně tu domažlickou. Nejdřív s minikotlíkem, čítajícím necelých deset fanoušků, vzápětí s hlavní tribunou s téměř 500 diváky. „Premiéra byla vítězná, takže spokojenost," radoval se Limberský, který vzápětí dostal velkou pusu od manželky Lenky. „Dnešní den prostě nemá chybu," dodal s úsměvem.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín