Hlavní obsah

Limberský vynadal Vrbovi: Kotouly jsou plzeňská oslava, ať si na Spartě slaví jinak!

Robert NeumannSport.cz

Stejně jako fotbalová Plzeň, i její ikona David Limberský začal novou éru. Borec, který jí pomohl ke všem pěti mistrovským titulům a třikrát do Ligy mistrů, si o víkendu odbyl vítěznou premiéru v dresu třetiligových Domažlic. Upsal se jim po ukončení profesionální kariéry. V exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz mluví o nové štaci, prodělaném covidu, o nové Plzni a oslavě trenéra Vrby na Letné.

Foto: foto - Jiskra Domažlice

David Limberský po vítězné soutěžní premiéře za třetiligové Domažlice.

Článek

Ve vaší premiéře jste s Domažlicemi porazili Vyšehrad (3:1). Takže spokojenost?

Měl jsem covid, skoro měsíc jsem nic nedělal. Před zápasem jen tři tréninky, z toho dva lehké. Fyzicky jsem maximálně na třiceti procentech. Do zápasu jsem šel prakticky z voleje.

Jaký jste měl průběh covidu?

Bohužel těžký. Deset dnů jsem měl devětatřicítky, měl jsem snad všechny známé příznaky. Zimnici, ztrátu čichu a chuti, obrovský kašel, bolely mě klouby, záda. Takže jsem to odskákal v plné parádě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený David Limbersky (@davidlimbersky)

Váhal jste, jestli do zápasu jít?

Věděl jsem, že do něj jdu fyzicky nepřipravený, zvládnul jsem ho spíš zkušenostmi. Dokážu zahrát stokrát líp. Potřebuju nabrat kondici, kterou mi koronavirus vzal. Chceme hrát s Domažlicemi nahoře, třetí ligu jsem ještě nevyhrál, tak proč se o to nepokusit. Ale nechci vyhlašovat žádné plány. Vždyť v sobotu jsem vyhrál první třetiligový zápas v životě.

Foto: foto - Jiskra Domažlice

David Limberský po vítězné soutěžní premiéře za třetiligové Domažlice.

Nestýská se vám po plzeňské kabině?

Nestýská, protože jsem vlastně každý den v Plzni na stadionu. Chodím na rehabilitaci a tak. Jsem tam pečený vařený. Nepřijde mi ani, že jsem opustil tým. Jen hřiště, ale toho nelituju.

V uplynulé sezoně zaznamenala Plzeň ústup ze slávy, skončila až pátá. Jde podle vás o trvalý jev nebo má stále na příčky nejvyšší?

O cílech se v Plzni nemluví. Uvidí se podle rozjezdu. Pokud se povede, kluci budou určitě chtít nahoře v tabulce zůstat. Útok na první a druhé místo se nevyhlašuje. Pokud Viktorka uhraje poháry, tak o žádný průšvih nepůjde.

Foto: foto - Jiskra Domažlice

David Limberský (vpravo) po vítězné soutěžní premiéře za třetiligové Domažlice.

Ve vaší éře však byla druhá příčka zklamáním...

Jasně. Plzeň ale začala svojí novou éru. Zlatí kluci odešli, teď však můžou to samé dokázat ti noví.

Viktoria poslední roky bojovala o titul se Slavií, mezi kluby panuje obrovská rivalita. Co říkáte tomu, že se sešívaným upsal plzeňský patriot, útočník Michael Krmenčík?

Mám Krmelce rád, fotbal je prostě džob jako kterýkoli jiný. Ale zamrzí, když on je ve Slavii a trenér Vrba ve Spartě. Zvláštní doba. Jsem rád, že už u toho nemusím být.

Líbily se vám Vrbovy kotouly před sparťanským kotlem na oslavu postupu přes Rapid Vídeň v předkole Ligy mistrů?

Hned jsem mu po zápase volal a vynadal mu. Naštvalo mě, stejně i spoustu fanoušků Viktorky, že kotouly dělal. Kotouly patří k Plzni, jde o plzeňskou oslavu. Ať si na Spartě slaví jinak.

Reklama

Související témata: