Hlavní obsah

Před týdnem tréninkový plac, teď na Plzeň čeká kulečník z Premier League!

Praha

V uplynulém předkole museli k odvetě s běloruským Brestem až do Jerevanu, hrála se na tréninkovém hřišti, navíc za silného větru. Kulisy připomínaly spíš přípravu. Ve čtvrtek večer v Cardiffu to ale bude jiné kafe, fotbalisté Plzně si to v úvodním utkání 3. předkola Konferenční ligy rozdají s velšským The New Saints na stadionu, kde se ještě před dvěma lety proháněly největší světové hvězdy v rámci Premier League.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek (uprostřed) gratuluje střelci druhého gólu Plzně Miroslavu Káčerovi (vpravo).

Článek

„Oproti Jerevanu je to obrovský rozdíl. Stadion je nádherný, tráva úžasná. Ve středu si na ní zatrénujeme, ve čtvrtek půjdeme do boje," prohlásil kapitán Viktorie Lukáš Hejda. „Vždycky je lepší hrát na takovém parádním stadionu. Jen škoda, že nebude velká návštěva," doplnil trenér Michal Bílek. Podle informací Velšanů přijde do ochozů stadionu, na kterém své zápasy hraje velšská reprezentace i nedávný účastník anglické ligy Cardiff City, kolem tisícovky fanoušků.

The New Saints je neznámý klub, nicméně deset vstřelených gólů litevskému Žalgirisu v minulém předkole budí respekt. „Dát tolik branek není náhoda. Musíme být obezřetní, dávat si pozor na brejky a standardky," upozornil Hejda. „Soupeř ukázal proti Litevcům svoji sílu, je běhavý, poctivý, agresivní. Celý tým je vyrovnaný, kompaktní. Nečeká nás vůbec nic lehkého," pronesl Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek během utkání na Spartě.

Jeho mužstvo i přes značnou marodku (8 hráčů) vstoupilo do nové sezony výtečně. Vyhrálo všechna čtyři utkání shodně 2:1. „Asi bych se za další tento výsledek nezlobil. Ale konečně už chci uhrát vzadu nulu," uvedl Hejda.

Na Ostrovy s Plzní odletěl uzdravený záložník Bucha. Zda nastoupí není jisté. Ti, co ve středu zálohy nyní nastupují, podávají solidní výkony. „Kluci si uprostřed pole vedou dobře. Uvidíme, jak bude Bucha vypadat na předzápasovém tréninku. Je ale možnost, že půjde od začátku," konstatoval Bílek. Naopak jistě od první minuty nepostaví vedle sebe dva útočníky, jako ve druhé půli nedělního ligového duelu na Bohemians. Tah s nasazením Beauguela k Chorému mu vyšel, Plzeň dvěma góly utkání otočila.

„Od začátku na dva útočníky nepůjdeme. Každoádně věřím, že zůstaneme na vítězné vlně i ve Walesu, že si vytvoříme dobrou výchozí pozici pro odvetu," dodal Bílek. Čtvrteční zápas začne v 20.45, přímý přenos nevysílá žádná televizní stanice.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články