Hlavní obsah

CAS zamítl žádost španělské ligy, jihoamerická kvalifikace bude delší

Sportovní arbitrážní soud CAS zamítl žádost vedení španělské ligy, aby zrušil rozhodnutí Mezinárodní fotbalové federace FIFA rozšířit okno pro zářijové zápasy jihoamerické kvalifikace mistrovství světa o dva dny. Španělům se nelíbí, že hráči budou mít kvůli tomu málo času před dalším ligovým kolem. FIFA rozhodnutí CAS kvitovala.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Mezinárodní fotbalová federace FIFA (ilustrační foto)

Článek

FIFA po dohodě s jihoamerickou konfederací CONMEBOL rozšířila okno, aby týmy mohly sehrát tři místo původně naplánovaných dvou utkání. To znamená, že se do svých klubů vrátí až v pátek a v sobotu už je může čekat domácí soutěž. Španělská liga proto nabídla klubům, že jejich hráči mohou na cestě z jižní Ameriky využít charterové lety a navrhla odložit začátky některých zápasů.

Už dříve anglická liga i přes naléhání předsedy FIFA Gianniho Infantina oznámila, že neuvolní na nadcházející mezinárodní zápasy hráče do zemí, které jsou v Británii kvůli koronaviru na červeném seznamu. Toto rozhodnutí se týká téměř 60 hráčů z 19 týmů.

Infantino v týdnu písemně požádal britského premiéra Borise Johnsona, aby udělil výjimku fotbalistům cestujícím do zemí na takzvaném červeném seznamu. Podle současných pravidel by po návratu museli do povinné karantény. Jeho snaha ale neměla kýžený efekt.

Reklama

Související témata: