Hlavní obsah

Zrodila se hvězda? Jméno tohoto patnáctiletého talentu si zapamatujte

Ovidiu/Praha

V patnácti letech už toho má za sebou poměrně dost. Je součástí rumunské mládežnické reprezentace, strávil dva roky ve vyhlášené fotbalové akademii Barcelony, nastupuje za A-tým Farul Constanta v 1. rumunské lize a nyní se stal nejmladším hráčem, který v ní skóroval. To je Enes Sali, o kterém experti tvrdí, že ho čeká zářná budoucnost.

Foto: @SS192003, Twitter

Sali v objetí s hlavním koučem Hagim

Článek

Sali se narodil v Kanadě rumunským rodičům. Fotbalu se věnoval od malička a brzy se dostal do mládežnické reprezentace, kde si ho na jednom z turnajů všimli i skauti z Barcelony a zlákali ho do vyhlášené akademie La Masia.

V ní hrál dva roky, než ho do své akademie v roce 2019 zlákal slavný kouč Gheorghe Hagi. Ten mladého talenta během dalších dvou let připravoval na start v nejvyšší rumunské lize. Sali se dočkal v polovině července proti Sepsi, kdy odehrál sice pouhých 11 minut, ale pro něj šlo o zkušenost k nezaplacení.

Porce minut se zvyšovala, a ve svém čtvrtém zápase proti Academica Clinceni patnáctiletý útočník odehrál dokonce celý poločas. Svému trenérovi se za vloženou důvěru odvděčil výstavním gólem, při kterém předvedl parádní sólo s brilantním zakončením, kterým se zapsal do historie jako nejmladší hráč, který vstřelil branku v Ligue 1.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Gheorghe Hagi, bývalý rumunský fotbalista. Archivní foto.

Povedlo se mu to v 15 letech, 6 měsících a 21 dnech. „Upřímně nemám slov. Cítím se skvěle, je to ukázka toho, na čem jsem doposud pracoval. Doufám, že svému týmu co nejvíce pomůžu a dám co nejvíce gólů," řekl po zápase. Po vstřeleném gólu sprintoval samou radostí obejmout hlavního kouče Hagiho.

Reklama

Související témata:
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen