Hlavní obsah

Tleskali nám fanoušci soupeře, těšilo českou hvězdu po senzačním výsledku

Groningen

Česká fotbalová reprezentace žen vstoupila do kvalifikace o mistrovství světa 2023 nad očekávání dobře a až do 83. minuty sahala po třech bodech na hřišti favorizovaných Nizozemek. Mezi klíčové postavy týmu kouče Karla Rady patřila útočnice Andrea Stašková, které sice nebyl uznán gól v 10. minutě, ale krátce po změně stran přece jen poslala svůj tým do vedení a výrazně tak pomohla k senzační remíze. „Máme obrovskou radost, protože s tak velkým týmem zahrát výsledek 1:1... To je obrovská... Já nevím, jak to říct," těžko hledala slova v rozhovoru pro oficiální web fotbalové asociace.

Foto: Profimedia.cz

Radost českých fotbalistek z gólu Andrey Staškové proti Nizozemkám.

Článek

21letá rodačka ze Znojma se nenechala odradit verdiktem rozhodčí, která ji v první půli zkazila radost. „Možná (rozhodčí) viděla, jak (soupeřka) skákala, že jsem jí tam nějak dala tělo a pískla mi faul, ale pískla to pozdě, až ten gól padl," líčila po zápase hráčka italského Juventusu.

„Už jsme se radovaly a najednou slyším, že to byl faul, takže jsem byla překvapená, ale stalo se. A tak jsem jim tam dala druhej," smála se.

Při uznané trefě opět předvedla svou fotbalovost, když si šikovně zpracovala balon a následně pálila přesně k tyči. „Tam moc prostoru asi ani nebylo, protože to Krejča (Tereza Krejčiříková, pozn. red.) centrovala mezi ty dvě hráčky, tak jsem si to zpracovala na prsa a pálila hned, jak to šlo," popisovala Stašková, kterou nadchla atmosféra na stadionu v Groningenu.

„Dvanáct tisíc lidí na stadionu je skvělá atmosféra. Byla jsem překvapená, i když jsme nastupovaly my, že nám tleskali, že tady podporují ženský fotbal," dodala Andrea Stašková.

Utkání skupiny C kvalifikace MS fotbalistek v Groningenu:
Nizozemsko - ČR 1:1 (0:0)
Branky: 83. Miedemaová - 47. Stašková.
Sestava ČR: Votíková - Dlasková, Bertholdová, Necidová, Bartoňová - Krejčiříková (73. Černá), Cahynová, Dubcová - Stašková (73. Pochmanová), Martínková (90.+5 Mrázová), Szewieczková (88. Šlajsová). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín