Hlavní obsah

Navždy spolu! Hvězda zámořské ligy hrála s popelem svého zesnulého otce, pak ho ztratila

Green Bay/Praha

Otec mu byl oporou po celou kariéru, nevynechal ani jeden jeho domácí zápas a jinak tomu nebylo ani když zesnul. Hráč americké NFL Aaron Jones měl totiž popel svého zesnulého otce v medailonku během prvního domácího zápasu sezony na krku. V utkání se mu dařilo, zaznamenal čtyři touchdowny, jenže během druhého medailon ztratil.

Foto: @Showtyme_33, Twitter

Hráč NFL Aaron Jones

Článek

Pro running backa týmu Green Bay Packers šlo o speciální utkání. Proti Detroit Lions totiž odehrál svůj první domácí zápas po smrti svého otce Alvina, který zemřel v průběhu minulé sezony na komplikace spojené s nemocí covid-19.

Alvin podporoval svého syna při každém zápase na stadionu Lambeau Field, vždy, když se hráč ohlédl, spatřil otce v hledišti, což mu dodávalo odvahu a uklidňovalo ho to. Aaron Jones se nechtěl smířit s tím, že o podporu přijde, proto vymyslel řešení.

Trochu otcova popelu si nasypal do medailonku ve tvaru míče na americký fotbal a během zápasu jej měl na krku. Řetízek však zřejmě během svého druhého touchdownu v zápase ztratil. „Otec by byl šťastný. Určitě by mi řekl, že jestli ho mám ztratit, tak v koncové zóně," řekl Jones po zápase.

V utkání pak přidal ještě další dva touchdowny, zkompletoval tři přihrávky a jednou proběhl obranou – tím přepsal klubovou historii. Jedinou kaňkou na povedeném večeru tak zůstala ztráta přívěsku, ale trenér Packers to nechtěl nechat jen tak.

Přívěsek začal hledat a před druhou hodinou ranní se mu to podařilo. „Děkuji našemu trenérovi Bryanovi Engelovi. Jsem navždy vděčný," děkoval hráč na svém Twitteru.

Reklama